Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2020. gada 16. janvārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 40 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Valda Segliņa monogrāfija “Neatrodamā Atlantīda” veltīta Atlantīdas pētniecības vēsturei un mūsdienās zināmajam par mītisko kontinentu, akcentējot galvenokārt pētniecības vēsturiskās aprises, atklājot gan panākumus, gan maldus.

 

     “English for everyone. Gramatikas rokasgrāmata” ir jauns vizuāls mācību līdzeklis ar vienkāršiem skaidrojumiem ikvienam angļu valodas interesentam.

 

     Teātra mākslas zinātnieces un publicistes Irēnas Lagzdiņas grāmata “Lidojošā zirga mugurā. Pēteris Liepiņš” veltīta tautas mīlētajam Dailes teātra aktierim Pēterim Liepiņam, kurš ir nepārspējams gan komiskajās, gan dramatiskajās lomās. Viņš var tēlot cilvēkus un dzīvniekus, lietas un parādības.

 

     Kerolas Vordermanes ilustrētajā rokasgrāmatā “Mācīšanās prasmes” atklāts, kā mācīties efektīvāk, doti padomi, kā organizēt mācību procesu, iekārtot mācību vietu un veidot dienas režīmu, kā stiprināt motivāciju mācīties un pašpārliecību, uzlabot koncentrēšanās spējas un atmiņu, kā pārvarēt stresu. Vienkārši piemēri no reālās dzīves un skaidrojumi palīdz ieteikumus piemērot konkrētai situācijai un audzēknim. 

 

     Daiļliteratūras jaunieguvumos čehu rakstnieces Kateržinas Tučkovas romāns “Balto karpatu dievietes”, kurš stāsta par to, ka augstu Balto Karpatu kalnos kopš senseniem laikiem dzīvoja ar īpašām spējām apveltītas sievietes, kuras spēja dziedēt un palīdzēt dažādās likstās. Viņas mācēja dot padomus grūtos brīžos un esot arī pratušas pareģot nākotni. Viņas sauca par dievietēm, un savu māku viņas nodeva no paaudzes paaudzē.

 

     Islandiešu rakstnieces Irsas Sigurdardortiras romāns “Parāds” ir trešais darbs sērijā par psiholoģes Freijas un detektīva Huldara izmeklētājiem noziegumiem. Par notikušo noziegumu policija uzzina tāpat kā visi citi – Snapchat. Videoierakstā redzams, kā upuris lūdz piedošanu. Kad mirusī meitene tiek atrasta, viņai līdzās ir lapa ar skaitli 2. Izmeklēšanā iesaistās detektīvs Huldars, kurš pieaicina arī bērnu psiholoģi Freiju, lai viņa piedalītos nogalinātās pusaudzes draugu iztaujāšanā. Diezgan drīz atklājas, ka Stella nemaz nebija tāds eņģelis, kā viņu raksturo tuvākie…

 

     Dāņu rakstnieka Sveistrupa Serēna detektīvromāns “Kastaņu vīrs” stāsta par virkni nežēlīgu noziegumu, kuri notikuši Kopenhāgenā. Slepkavību izmeklēšanas nodaļas izmeklētāja Tulīna, kas alkst pāriet uz kibernoziegumu apkarošanas nodaļu, un izmeklētājs Hess, kurš te atsūtīts pāraudzināšanai no darba Eiropolā, dzen pēdas gudrajam, aukstasinīgajam slepkavam, kurš nepārtraukti ir soli priekšā policijai.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. februārī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti