Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 1. februārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 34 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Grāmata “Gribam būt ģimene” veltīta topošajām un jaunajām ģimenēm kā ceļvedis ģimenes veidošanā, tajā apskatītie temati rosina pārus izvērtēt, vai un cik atbildīgi tie izturas pret savu veselību – tai skaitā emocionālo un seksuālo. Tāpat grāmatā labi uztveramā shēmā iekļauts neauglības diagnostikas un ārstēšanas algoritms.

 

     Kaspara Stroda grāmata “Pagātnes nospiedumi” stāsta par ebreju kopienas dzīvi un viņu likteņiem Varakļānos. Izdevumā iekļauts plašs avotu un literatūras klāsts, starp kuriem nozīmīgākais – intervijas ar Varakļānu un tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem.

 

     Jēkaba Barkāna grāmatā “Noklusētās sāpes” apkopotas atmiņas par autora bērnību plaukstošajā Krāslavas mazpilsētā, baisajiem kara gadiem, izdzīvošanas brīnumu un pēckara laiku.

 

     Pagājušajā gadā tika atzīmēta Latvijas profesionālā sociālā darba pastāvēšanas 30. gadadiena, kā sava veida dāvanai tai ir grāmata “Sociālais darbs ar gadījumu” 2 sējumos. Pirmajā sējumā uzmanība vairāk pievērsta dažādiem mikroprakses līmeņa aspektiem, kas palīdz labāk izprast tās ietvaru, struktūru un principus. Savukārt otrais sējums vērsts uz konkrētu teoriju pielietošanu praksē.

 

     Daiļliteratūras jaunumu klāstā Ilzes Spergas dzejoļu grāmata bērniem “Vuškeņa iz pļovys”, tajā  apkopoti 15 dzejoļi, ko papildina krāsainas un mīļas Līgas Romančukas ilustrācijas (māksliniecei šī ir debijas reize bērnu grāmatu zīmēšanā). Grāmatā lasāmi dažādos laika periodos tapuši Ilzes Spergas darbi par aitiņu, zaķi, ežiem, zirdziņu, eņģeļiem un citiem tēliem – tie ir gan tādi, kas pirmo publikāciju savulaik piedzīvojuši portālā Lakuga.lv, gan arī līdz šim nepublicēti dzejoļi. Grāmatas redaktore ir Latvijā iemīļotā bērnu grāmatu autore Māra Cielēna.

 

     Dagnijas Dreikas detektīvromāns “Zelts un asinis” ir par sekām, kādas dažādi indivīdi, neizturot šo pārbaudījumu, piedzīvo, saskaroties ar naudu un viegliem un negodīgiem tās pelnīšanas veidiem. Romānā netrūkst arī mīlestības, kas pēkšņi uznirst jebkur, parādās pat tad, kad vairs nepastāv – kā atgādinājums vai brīdinājums, ka par visu ir jāmaksā, reizēm pat ar visdārgāko.

 

     Ērika Kūļa prozas darbu krājumā “Uguns Pēda” iekļauts īsromāns un astoņi stāsti. Īsromāna galvenais varonis ir ugunsdzēsējs glābējs, apveltīts teju ar Kurbadam raksturīgām īpašībām, taču personiskajā dzīvē puisis cīnās ar īsta Otello nepamatotajām kaislībām, tādējādi pats sevi padarīdams gan par nerru, gan mocekli. Stāstus “Cēzara salāti” un “A/s Jonass & Pēteris” pārstāv bezbērnu laulātie pāri, kuri nepārprotami demonstrē klaju cilvēcisko nesaderību nobružātajās attiecībās. Savukārt stāstos “Kā kritīs kārtis” un “Brīnumdaris” lasītājs kļūst par liecinieku atjaunotu un pavisam svaigu attiecību veidošanās maldīgi eiforiskajam procesam.

 

     Fransuāzas Sagānas romāns “Visos sirds nostūros” stāsta par Ludoviku Kresonu, kurš, visiem par pārsteigumu brīnumainā kārtā izdzīvojis pēc autoavārijas un divus gadus aizvadījis dažādās veselības uzlabošanas iestādēs, ir atgriezies mājās, lai turpinātu atlabšanu ģimenes īpašumā Kresonāde, tēva vienaldzības un sievas nicinājuma ieskauts. Marī Lora labprātāk būtu bijusi atraitne, nevis aizvadījusi dienas piespiedu bezdarbībā kopā ar, viņasprāt, nīkulīgo vīru. Ludoviks savukārt cieš no vientulības, atstumtības un vilšanās, tomēr viss mainās līdz ar viņa elegantās un inteliģentās sievasmātes Fanijas ierašanos.

 

     Laipni gaidām bibliotēkā! Aicinām grāmatas izvēlēties un rezervēt jau pirms došanās uz bibliotēku.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. februārī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti