Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2020. gada 2. marta līdz 14. aprīlim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā aplūkojama Ludmilas Romanovas rokdarbu izstāde “Puķes zied saulē, sievietes – mīlā”.

 

     Ludmila dzimusi 1955. gadā Rēzeknes novada Maltā. No 1 gada vecuma līdz šodiendienai dzīvo Rēzeknē. Viņa mācījās Rēzeknes 2. vidusskolā, augstāko izglītību ieguva Daugavpils Pedagoģijas institūtā. 41 savas dzīves gadu ir veltījusi darbam Rēzeknes 4. vidusskolā, kur strādāja par  matemātikas skolotāju. Par izšūšanu sāka interesēties pirms 17 gadiem, kad gribēja palīdzēt meitai rokdarbos. Tā ir sanācis, ka šis hobijs aizrāva. Pati Ludmila saka, ka tas nomierina.

 

     Darbu galvenās tēmas: sievietes, ziedi, ainavas un ikonas. Izstādē apskatāmas izšūtas gleznas pēc vairāku mākslinieku darbu motīviem: Pjēra Ogista Renuāra “Deja Buživālā”, Lorenco Lotto gleznas fragments “Madonna ar bērnu”, Karla Banga “Pavasara burve” u. c. Jaunākais izšūtais rokdarbs “Gaidīšana” (pēc Konstantīna Vasiļjeva gleznas motīviem) pabeigts 2. marta rītā.

 

     Šī ir viena no bibliotēkas cikla “Radošie lasītāji” izstādēm. Jāpiebilst, ka cikls uzsākts 2019. gadā un veidots ar mērķi parādīt bibliotēkas lasītāju mākslinieciskos talantus.