Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2022. gada 1. līdz 30. aprīlim Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā būs skatāma Olgas Rečes gleznu izstāde „Būt klāt”. Izstādes darbi būs izvietoti gan abonementa, gan lasītavas telpās.

    

     Olga Reče ir māksliniece un pedagoģe. Dzimusi 1962. gada 2. augustā Rēzeknes rajona Stoļerovā. No 1977. gada līdz 1981. gadam mācījusies Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolā, 2004. gadā beigusi Rēzeknes Augstskolas Pedagoģijas fakultāti.

 

     No 1994. gada strādā par skolotāju Balvu mākslas skolā. Ārpus pamatdarba kopš 2008. gada vada gleznošanas studiju „Olīves”, kurā gleznojot ir iespēja izpausties jebkuram dalībniekam bez vecuma ierobežojuma.

 

     Ar saviem darbiem Olga regulāri piedalās izstādēs. Glezniecībā tuvas ir tās neredzamās sajūtas, kas ir iegleznotas redzamajās lietās, priekšmetos vai cilvēkos, patīk, ja darbs emocionāli attēlo sajūtas un tālāk nodod tās skatītājam. “Skaisto saskatīt ir jāmācās un jātrenējas, jo vairāk vērosi, jo vairāk ieraudzīsi.”

 

     Olga ne tikai glezno, bet arī filcē, eksperimentē ar dažādām tehnikām, dažreiz veido no māla, polimērmāla un citiem plastiskiem materiāliem, šuj, ada, tamborē un vēlas apgūt vēl daudz ko jaunu.

 

     Aicinām apskatīt izstādi!