Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā (2. stāvā), sagaidot pilsētas svētkus, no 1. līdz 31. augustam apskatāma foto izstāde „Rēzekne Ērika Zlatkus objektīvā”.

 

     Ēriks Zlatkus ir dizainers, pasniedzējs, Latgales fotogrāfu biedrības valdes loceklis. Fotogrāfiju autors stāsta: „Pirmais fotoaparāts man bija „Smena”. Nopietnāks aparāts „Zenit” tika nopirkts no pirmās vasaras algas 14 gados. Tā kā nepatika ņemties ar ķīmiskiem preparātiem, bildēju uz diapozitīvu filmas, ko pēc tam atdevu apstrādei. Kādus 10 gadus nebildēju, jo nodarbojos ar videofilmēšanu. Tad pienāca digitālās fotogrāfijas laiks. Patīk bildēt ainavas, it sevišķi Latgali. Nepatīk nekas mākslīgs, glamorēts. Patīk fotografēt objektus ar filosofisku domu, lai skatīties fotogrāfijā un fantazēt. Fotogrāfija ir manas iekšējās pasaules izpausme. Man ir savs skats uz apkārtni, kā katram radošam cilvēkam. Fotogrāfs ir kā mednieks, kurš cenšas nomedīt savas dzīves labāko kadru.”

 

     Izstādē varēsiet aplūkot fotogrāfam tuvas, kā arī vēsturiskas fotogrāfijas. Ērika fotokameras objektīvā iekļuva Rēzeknes pilskalns, upe, baznīcas, parki, māju logi, vārti, pilsētas iedzīvotāji, kā arī daudz kas cits.

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!