RCB  un filiāļu darbība ārkārtējās situācijas laikā

     Informējam, ka šobrīd Rēzeknes Centrālās bibliotēkas, 2. bibliotēkas un Bērnu bibliotēkas, kā arī Specializētā grāmatu izsniegšanas punkta (Medicīnas bibliotēka) reģistrētie lietotāji tiek apkalpoti tikai pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot pa tālruni: Centrālā bibliotēka/Medicīnas bibliotēka – 64622061, 2. bibliotēka – 64632723, Bērnu bibliotēka – 64623069.

 

     Pakalpojumu sniedzēji, kuri strādā ar apmeklētājiem, ir ar Covid-19 pārslimošanas/vakcinācijas/testēšanas sertifikātu. Bērni līdz 12 gadu vecumam bibliotēku individuāli apmeklē tikai tādas personas pavadībā, kurai ir sadarbspējīgs sertifikāts, kurš tiek uzrādīts pakalpojuma sniedzējam. Bērni no 12 gadu vecuma uzrāda testēšanas sertifikātu vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veiktu skrīninga testu ar negatīvu rezultātu, kurš tiek uzrādīts pakalpojumu sniedzējam. Covid-19 sertifikāts ir derīgs, uzrādot personu apliecinošu dokumentu pakalpojumu sniedzējam.

 

     Bez derīga sadarbspējīga sertifikāta bibliotēkas telpās drīkst atrasties tikai 1 apmeklētājs ar bibliotēkas personālu. Apmeklētāja uzturēšanās laiks bibliotēkas telpās – 15 minūtes. Vienam apmeklētājam telpās tiek paredzēti vismaz 15 m2. Atrodoties bibliotēkas iekštelpās, obligāti un pareizi jāvalkā sejas maska.

 

     Ārkārtējās situācijas laikā aicinām izmantot attālināto izdevumu rezervāciju (pasūtot vai rezervējot izdevumus, zvanīt uz augstāk norādītājiem tālruņa numuriem, rakstīt uz e-pastu (Centrālā bibliotēka – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., 2. bibliotēka – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un Bērnu bibliotēka – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.) vai izmantot bibliotēkas elektronisko kopkatalogu rezekne.biblioteka.lv).

 

     Šobrīd darbojas arī bibliotēku lasītavas. Lietotājiem pieejami  datoru pakalpojumi individuālam apmeklējumam. Pieejami printēšanas, skenēšanas, kopēšanas un citi maksas pakalpojumi  (tikai pēc iepriekšēja pieraksta).

 

     Pasākumi bibliotēkās notiks “zaļajā režīmā” – apmeklētāji vakcinēti/Covid-19 pārslimojuši, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, bērni līdz 12 gadu vecumam bez Covid-19 sertifikāta, bērni no 12 gadu vecuma, uzrādot derīgu Covid-19 testēšanas sertifikātu vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu.

 

     Bibliotēka patur tiesības neapkalpot un lūgt atstāt bibliotēkas telpas apmeklētājus ar elpošanas ceļu slimību pazīmēm.