Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Otro gadu pēc kārtas Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā notika Adventa lasījumi, aicinot uz pārdomām par vērtībām, laiku, savstarpējām attiecībām, ģimenes vērtībām, cilvēka un dabas mijiedarbību.

 

     Lasījumos piedalījās literātu kopa „Latgales ūdensroze”, kurā apvienojušies radoši cilvēki no Rēzeknes pilsētas, Rēzeknes un Viļānu novada, Ludzas puses. Adventa noskaņās aicināja ieklausīties arī Viļakas literātu biedrības „Viļakas Pegazs” dzejnieki, kuri bija mērojuši ceļu no Viļakas novada.

 

     Literātu kopas „Latgales ūdensroze” vadītāja Aija Zuja pastāstīja par kopas izveidošanos, izdotajiem krājumiem „Rositten”, „Pyura skreine” un dalījās nākotnes plānos par literārajām iecerēm. Ar dzejas vārsmām un stāstiem pasākumā klausītājus priecēja Aija Zuja, Artūrs Dilevka, Iveta Dimzule, Elvīra Pinka, Betija Berga, Dainis Krievāns, Arvīds Gļauda, Kristīne Gļauda, Ieva Trimalniece, Līvija Liepdruviete, Imants Gailis un Jānis Bruģis.

 

     Savukārt literātu biedrība „Viļakas Pegazs” Rēzeknes Centrālajā bibliotēka viesojās pirmoreiz. Literātu biedrību vada rakstniece Santa Mežābele (Antoņina Ločmele). Adventa lasījumos piedalījās Ilze Keiša, Rutta Jeromāne, Regīna Brokāne, Ženija Keiša, Aussalīts (Pēteris Boldāns), Jevgenijs Suhovercevs un Vilis Bukšs.

 

     Siltus sveicienus un mīļus vārdus klātesošajiem teica Viļakas novada bibliotēkas vadītāja Vija Circāne.

 

     Uz tikšanos nākamajos Adventa lasījumos 2017. gadā!

 

     Pasākuma fotogrāfijas var aplūkot šeit.