Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa 2021

     No 2021. gada 15. līdz 21. novembrim norisināsies Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa. 

 

     Šo projektu Ziemeļvalstīs administrē biedrības Norden asociācija, bet Latvijā – Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru. 

 

     Šogad Ziemeļvalstu Literatūras nedēļas tēma – „Sapņi un ilgošanās Ziemeļvalstīs”. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Projekts ir unikāls ar to, ka gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos Ziemeļvalstu un Baltijas valstu bibliotēku un skolu vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata. 

 

     Šī gada fragments pieaugušajiem ir no romāna „Katrīna”, kuru sarakstījusi Somijas zviedru rakstniece Sallija Salminene. Iepazīsim jauno Katrīnu, kas noslēdz laulību ar nabadzīgu jūrnieku, kad viņš meitenei uzzīmē sapņu pilis par abu gaidāmo kopdzīvi. Skarbo stāstu par Katrīnas dzīvi, kas ataino Olandes sievietes likteni, daudzu gadu gaitā ir lasījuši un iemīlējuši neskaitāmi lasītāji. 

 

     Šogad 16. novembrī plkst 15.00 aicinām piedalīties tiešsaistes pasākumā. Romāna fragments, kuru lasīsim, pieejams šeit.

     

     Interesentus lūdzam pieteikties līdz 16. novembra plkst. 12.00, zvanot pa tālruni 64622061 vai rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., norādot savu e-pasta adresi, uz kuru tiks nosūtīta saite pasākuma pieslēgumam.