Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Kā jau katru mēnesi arī septembrī Rēzeknes Bērnu bibliotēka saviem lasītājiem piedāvā daudzas jaunas un elpu aizraujošas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats dažās no tām.

 

     Pašiem mazākajiem bibliotēkas apmeklētājiem tiek piedāvāts krāsainais un gudrais „Runājošais pulkstenis” ar 12 jaukām melodijām un pareizu laiku, kā arī A. Kasalisas rotaļgrāmata „Skani, mana grāmatiņa! Mana pasaule”.

 

     Sērijas „Gudrību rats” interaktīvās grāmatiņas „Cipari”, „Formas” un „Krāsas” sagādās prieku ne tikai mazajiem ķipariem, bet arī viņu vecākiem.

 

     R. Skotona jaunais piedzīvojumu stāsts „Runcis Puncis atkal skolā!” ir piemērots tiem, kas tāpat kā sirsnīgais un pašapzinīgais Runčuks Punčuks atkal priecīgi soļo uz skolu. Septembrī ir ne tikai jāuzsāk skolas gaitas, bet kopā ar I. Šteinbergas pasaku grāmatu „Burtus mežā meklējam” var doties arī nelielā ceļojumā pa mūsu mīļās zemītes mežiem.

 

     Somu rakstnieces S. Nopolas stāsts „Salmenīte, Čībiņa un Plikpauris Pēcis” nedaudz lielākiem bērniem saprotamā un humoristiskā veidā atklās nianses par draudzību, sāncensību un salabšanu.

 

     Kopā ar I. Zīgnera grāmatu „Mazais pūķis Kokosrieksts un negaisa ragana” šajā mācību gadā var laisties jaunos piedzīvojumos uz Pūķu salu, kur vēl joprojām valda brīnišķīgs un saulains laiks.

 

     Nikijas dienasgrāmatu autore R. R. Rasela piedāvā jaunu grāmatu sēriju „Maksa Kramblija dēkas”, un Bērnu bibliotēkā nu jau ir pieejama pirmā šīs sērijas grāmata „Ģērbtuves varonis”.

 

     D. Vīgantes otrā stāstu grāmata „Tad redzēs” ir dziļi izjustu, psiholoģiski precīzu un emocionāli jaudīgu darbu apkopojums, kas ikvienu tās lasītāju neizbēgami novedīs pie sevis izzināšanas.

 

     Ilustrācijām bagātā enciklopēdija „Cilvēka ķermenis” parādīs cilvēka ķermeni tā, kā vēl nekad agrāk nav redzēts, un atklās brīnumu lietas par to, kas tur notiek un kā tas viss darbojas.

 

     Ikviens zinātkārs grāmatu „tārpiņš” ir mīļi gaidīts Rēzeknes Bērnu bibliotēkā!