Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2018. gada 1. jūnijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 35 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

      Lektors un biznesa mārketinga konsultants H. Elrods grāmatā “Brīnumu rīts” parāda, kā dzīvot, nedomājot par pagātni, un sniedz plānu, kā gūt panākumus, laimi un labklājību, kas no mums ir vairījusies. Ikvienam ir iespējams savu dzīvi mainīt, lai arī kādi būtu dzīves apstākļi. Grāmatas autors pats savā dzīvē sastapies ar vairākiem traģiskiem notikumiem. Viņš atklāj iemeslus, kas kavē cilvēkiem gūt panākumus personīgajā un profesionālajā dzīvē.

 

     Savukārt klīniskā psihologa R. Zuili grāmatā “Kā izprast mūsu bērnu emocijas” (vecumā no 0 līdz 10 gadiem)  vienkāršā, saprotamā veidā tiek stāstīts, kā vecākiem veiksmīgāk izprast un pieņemt savu bērnu emocijas un reaģēt uz tām. Autors runā par bailēm, dusmām, skumjām un prieku, par to, kā mācīt paust un vadīt šīs emocijas un kā vecākiem nodrošināt saviem bērniem iespēju augt ģimenē, kurā valda emocionāli līdzsvarota gaisotne.

 

     A. Kadišs grāmatā “Vitimas upes noslēpumi. Sibīrijas piezīmes” piedāvā ieskatīties pašās Austrumsibīrijas dzīlēs. Autors vienatnē ir veicis neiedomājamu maršrutu gandrīz astoņsimt kilometru garumā ar laivu pa vienu no Sibīrijas mežonīgākajām un noslēpumainākajām upēm  –  Vitimu.

 

     “Latvijas armijas komandieri” ir pirmā grāmata, kurā vienkopus parādītas sešu pirmskara Latvijas armijas komandieru biogrāfijas, kā arī iekļauti vēstījumi par sešu Latvijas bruņoto spēku komandieriem, kuri amatos bijuši pēc neatkarības atgūšanas.

 

     Jaunieguvumos arī alsundznieces V. Kalmes debijas darbs “Vingrošana pēc 60”. Savu grāmatu viņa veidojusi no divām daļām – īsa paskaidrojoša teorija un apjomīga praktiskā daļa ar gandrīz 500 vingrojumiem.

 

     Daiļliteratūras jaunumu klāstā G. Bereļa grāmata “Es nekad nerunāju muļķības”. Krājumā apkopoti desmit stāsti, kas tapuši beidzamo gadu laikā. Grāmatas pamatdoma – mazliet iekustināt smadzenes tiem, kam vēl tās palikušas un kas māk ar tām apieties.

 

     M. Libertes romāna “Kaimiņiene” centrālā varone ir rakstniece Elza, kura ievācas no tantes mantotajā mājā pie jūras. Pirmais, ko viņa ievēro, ir viņas kaimiņiene. Gaidot, kad atnāks iedvesma uzrakstīt jaunu romānu, Elza vada savas dienas sapņojot un paslepus novērojot sievieti no blakus mājas. Tad pienāk diena, kad viņas iepazīstas, un kaimiņiene Olīvija uztic Elzai savu stāstu – tik patiesu un vienlaikus neticamu kā pati dzīve.

 

    J. Ņemeca darbs “Gaismas vēsture” ir biogrāfisks romāns par slaveno čehu fotogrāfu Františeku Dritkolu. Fotogrāfs Ainārs Mazjānis par romānu saka šādi: “Tas, ko grāmatas varonis darīja fotomākslas jomā 20. gs. sākumā, ir kas neaptverams, un jebkurš esošais vai topošais fotogrāfs var daudz no viņa mācīties. Gaismas, ēnu un formu spēle padara viņa darbus ļoti atšķirīgus no tīras fotogrāfijas un pietuvina tos mākslai – savā ziņā tā ir kā gleznošana ar gaismu. Ļoti interesants romāns ikvienam, kuru interesē foto un māksla.”

 

     U. Timma jaunais romāns “Putnu vērotājs” skaisti, komiski un gudri stāsta par iekāres varu, par dzīves noslēpumainajiem spēles noteikumiem un par atvadīšanās mākslu. Kāds vīrietis ir zaudējis visu: draudzeni, darbu, dzīvokli, viņš ir bankrotējis un iegrimis parādos. Nu viņš kādu laiku dzīvo pilnīgi viens uz salas Elbas grīvā un pilda ornitologa pienākumus. Gandrīz eremīta eksistence, kuru izjauc kāds zvans…

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. jūnijā.

 

Līdzīgi raksti