Jaunas grāmatas Bērnu bibliotēkā

     Sagaidot Starptautisko bērnu grāmatu dienu – 2. aprīli, Rēzeknes Bērnu bibliotēka saviem apmeklētājiem piedāvā jaunas, interesantas un krāsainas grāmatas, aicina mazos lasītājus un viņu vecākus iepazīties ar tām un izvēlēties lasāmvielu brīvajiem brīžiem.  Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

S. Nopola, T. Nopola „Risto Reperis un šausmīgā desa”

     Somu zēnu Risto Reperi daudzi Latvijas lasītāji jau iepazinuši grāmatā „Tā stunda ir situsi, Risto Reperi”. Jaunajā grāmatā „Risto Reperis un šausmīgā desa” zēns, kura mīļākā nodarbe ir bungu spēle, kopā ar savu tanti Rimtu dodas iepirkt desas, jo Rimta ir nolēmusi kļūt par desu tirgotāju.

 

     Abus pavada Lindberga kungs, kuram ir pazīšanās desu ražotāju aprindās Budapeštā. Un tūlīt sākas pārpratumi, jo Rimtai nav ne jausmas, ka viņi atrodas lidostā un gatavojas iekāpt lidmašīnā, lai dotos uz Ungāriju. Budapešta Rimtu un Risto pārsteidz nesagatavotus, un, maldīdamies ungāru valodas džungļos, viņi ceļo gan pa trošu ceļu, gan smagā auto kravas nodalījumā; maltītes baudīšana restorānā pārtop par trauku mazgāšanu; par viņiem sāk nopietni interesēties gan policija, gan televīzija. Un viss tikai tāpēc, ka Rimta necieš to gļotu klumpaci, uzburbušo murskuli, kārpu izaugumu – šausmīgo zaļo piparu desu.

 

K. Ridels „Otolīne un Dzeltenā Kaķe”

     Iepazīstieties ar Otolīni un viņas draugu Monro! Otolīne, protams, ir meitene, attapīga un zinātkāra, bet Monro... Monro ir vienkārši mazs un ļoti, ļoti matains Monro. Viņš reiz dzīvoja Norvēģijā akacī, taču Otolīnes vecāki viņu paglāba no aukstuma un drēgnuma, un kopš tā laika Monro ir labākais Otolīnes draugs un līdzgaitnieks – jo sevišķi tāpēc, ka meitenes māmiņas un tēta gandrīz nekad nav mājās. Un Dzeltenā Kaķe... Dzeltenā Kaķe ir liela viltniece un smalka aprēķinātāja, viņa Lielajā pilsētā radījusi īstu jezgu…

 

K. Ridels  „Ada un nāvīgais pārsteigums”

     Sižeta darbība risinās Pilnmēness festivāla un Lielā Drūmasu pils Kūku konkursa gatavošanās laikā. Pilī ierodas pasaulsaveni pavāri, un Maltraverss, kā jau ierasts, izturas aizdomīgi... Turklāt Adas kautrīgajai istabenei Marīlebonī ir pārsteidzošs noslēpums, un visi ir aizmirsuši par Adas dzimšanas dienu!

 

M. Hovards „Auniņš Šons. Sūnulejas stāstiņi. Ganāmpulka uzvara”

     Populārā animācijas seriāla un filmas varonis auniņš Šons kopā ar draugiem un sāncenšiem turpmāk būs sastopams ne tikai uz ekrāniem, bet arī grāmatu lappusēs. Fermā notiek talantu šovs, kurā vistas sacenšas ar aitām. Diemžēl ganāmpulka zvaigzni Šērliju, kuras dziedāšanas prasme ir tikpat ievērojama kā viņas raženais stāvs, pārņēmis šķietami nepārvarams lampu drudzis. Vai Šonam izdosies pierunāt patiesi burvīgās balss īpašnieci Šērliju uzstāties? Un kurš kļūs par šova uzvarētāju? Lasiet grāmatā!

 

A. Jauna „Runča stāsti”

     Grāmatas galvenais varonis ir viens no pieciem skaistās Rozālijas bērniem. Kur vēl atrast otru tik elegantu dāmu zilpelēkā zīda kažokā? Runā, ka viņai pat ciltsgrāmata četrās paaudzēs esot bijusi... Runča bērnība pagājusi vecās Marijas šķūnītī, kas bijis pildīts ar siena smaržu. Taču pēc savas pirmās Līgonakts runcis ticis nozagts un vests uz pilsētu, izbēdzis un nokļuvis dzīvnieku patversmē. Tur viņam atkal paveicies, jo patversmē viņu pamanījusi brīnišķīga būtne – maza meitene vārdā Džesika. Viņa ne tikai vecākiem uzstājusi, lai adoptētu tieši viņu, bet arī pastāvējusi uz vienīgo īstam runcim piemēroto vārdu – Muris.

 

 Dž. Stiltons „Džeronīmo nejēdzīgās brīvdienas”

     Džeronīmo Stiltons ir ļoti talantīgs, inteliģents, darbspējīgs un uzņēmīgs grauzējs. Viņš ir dzimis Pelēnijā (Peļu salā), ieguvis maģistra grādu grauzēju literatūras peloloģijā un salīdzinošās arheopelotikas filozofijā. Stiltons vada nozīmīgāko Pelēnijas avīzi „Grauzēja Balss”.

 

     Viņš ir saņēmis daudzus apbalvojumus, to vidū Pelicera prēmiju par sensacionālo darbu „Pazudušo dārgumu noslēpums”. Viņa grāmatas tulkotas 46 valodās, Itālijā pārdotas 28 miljonu lielā metienā, bet pasaulē – 100 miljonu tirāžā! Un beidzot viņa grāmatas, kas spēj aizkustināt tāpat kā vissaldākie sieriņi, aizraut kā viskārdinošākās picas smarža un ir nepārspējami asprātīgas, ir pieejamas arī latviešu valodā! Pats autors par saviem stāstiem saka: „Tie ir vienkārši lieliski, Džeronīmo Stiltona godavārds!”

 

 Dž. Stiltons „Sveicināti sīkstuļa cietoksnī!”

     Ielūgums uz kāzām parasti tā saņēmējiem sagādā prieku. Kuram gan nepatīk vērot aizkustinošo laulību ceremoniju, baudīt izsmalcinātu mielastu un ļauties dejām līdz rīta gaismai krāšņi rotātā svinību zālē? Tomēr Pēcnieka kāzas draud izvērsties par mocībām. Tāds skopums vēl nav redzēts! Uguns pavardā ir uzzīmēta, lai taupītu kurināmo, pusdienās viesiem pasniedz katram vienu pildītu lēcu, bet izsaiņotās dāvanas tiek ļoti uzmanīgi atkal ietītas, lai tās varētu izmantot vēlreiz. Un tad piepeši – divas dienas pirms kāzām Džeronīmo, Treps un Tea ierauga līgavu Kloākinu rūgti raudam…

 

 

Госинни, Ж. Сампе  „Малыш Николя и его соседи”

Госинни, Ж. Сампе  „Неприятности малыша Николя”

      Jautros stāstiņus par atgadījumiem no labsirdīgā zēna Nikolā dzīves, par viņa draugiem un skolu ir iemīlējuši jau daudzu pasaules valstu bērni. Laiks ar tiem iepazīties arī mums! Starp citu, pavisam nesen dienasgaismu ir ieraudzījusi arī mākslas filma „Mazais Nikolā”.

 

K. Матюшкинa  „Кот да Винчи. Нашествие лунатиков”

     Tiek meklēts mēnessērdzīgo karalis. Viņš ir norīkojis Zemi par Mēness pavadoni! Viņš ir ieņēmis debesis! Viņš jau nāk pie mums. Slēpieties visi! Un lasiet grāmatu, lai zinātu, kā viss beigsies!