Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2016. gada 23. februārī Rēzeknes 2. bibliotēkā notika tikšanās ar dzejnieci, kultūras darbinieci Inetu Atpili-Jugani. Uz tikšanos ar viņu bija ieradušies 5. vidusskolas 5. b klases skolēni un skolotāja Ināra Skrule.

 

     Pasākuma gaitā skanēja dzejoļi no Inetas bērnu dzejas krājuma “Otkon giunu sapynus”, kā arī dziesmas ar autores tekstiem. Šī grāmata ir ne tikai autores pirmā grāmata latgaliski, bet arī pirmā grāmata bērniem, tā tapusi kopā ar meitu Agnetu.

 

 

     Dzejniece sniedza atbildes uz skolēnu jautājumiem par to, kā rodas dzeja, kur tiek meklēta iedvesma, vai rakstīt ir viegli, kad uzrakstīts pirmais dzejolis, kad gaidāms nākamas dzejas darbs, vai tas būs domāts bērniem u. c.

 

     Ineta atklāja, ka rakstīt bērniem ir grūtāk. “Vieglāk ir rakstīt nedomājot, bet, rakstot bērnu dzeju, sanāk sevi ielikt nedaudz lielākos rāmjos, lai bērns saprastu, lai dzejolis būtu skanīgs un saprotams. Rakstot pieaugušajiem, var justies brīvāk. Savukārt bērnu dzejoļos var ielikt vairāk izdomas, paskatīties uz dzīvi rotaļīgāk un krāsaināk.”

 

     Pasākums izskanēja, minot mīklas un spēlējot spēles.