Žagariņa Aija
”Puķu pušķi”

Grāmatā pušķi iedalīti un aprakstīti četrās pazīmju grupās – funkcionalitāte; iedalījums pēc stiliem, kā arī materiāla izvietošanas un grupēšanas; formas; izgatavošanas tehniskie paņēmieni. Teksts latviešu un krievu valodā.

Pārbaudīt pieejamību

 

 

 

Hembltona-Džounsa Nikija
”Par 10 gadiem jaunāka”

Nekādas burvestības, nekāda liela noslēpuma, nekādu dārgu tablešu vai injekciju – tikai veselīgs ēdiens. Ja mēs rūpēsimies par mūsu dzīves mirkļiem, gadi rūpēsies paši par sevi. Šajā grāmatā ir apkopoti vispārīgi padomi – par ēdiena spēku, par to, kā pareizs uzturs ietekmē dzīves ilgumu, ļaujot saglabāt jaunību.

Pārbaudīt pieejamību

 

 

 

Frīmentls Deivids
”Aktīva klientu apkalpošana”

Vai esat kādreiz apsveikuši klientus svētkos? Vai protat uzsākt draudzīgu sarunu ar apmeklētājiem? Vai jūsu biroja telpas nav drūmas un vienmuļas? Deivida Frīmentla 50 padomi palīdzēs gan lielu, gan mazu uzņēmumu vadītājiem un darbiniekiem klientu apkalpošanas rutinēto pienākumu pārvērst enerģiski uzlādētā un radošā piedzīvojumā.

Pārbaudīt pieejamību

 

 

 

Ferera-Holsa Džila
”SPA meditācijas”

Rituāli, meditācijas un vingrojumi palīdzēs atslābināties un piepildīt sev atvēlēto laiku ar relaksēšanos un garīgā "es" savienošanos, izbaudīt klusumu, lietojot attīrošas eļļas, atbrīvoties no dienas stresa u. tml. Grāmatā atradīsiet veselīga uztura un ēšanas paradumu pamatprincipus, kā arī dažādas zāļu tēju receptes.

Pārbaudīt pieejamību

 

 

 

Džilendersa Anna
”Refleksoloģija”

Refleksoloģijas pamatā ir pēdu un plaukstu masāža. Tā palīdz atbrīvot, regulēt, stimulēt un stiprināt psihofizisko sistēmu. Šo metodi var lietot kā pašterapiju arī bez profesionālām medicīnas zināšanām.

Pārbaudīt pieejamību

 

Karmela Anabella
”Zīdaiņa un mazuļa uzturs”

Vairāk nekā 200 atraktīvu un gardu ēdienu recepšu – veselīgas brokastis, ēdieni, kas iekārdinās pat visizvēlīgākos mazuļus, priekšlikumi līdzi ņemamām pusdienām un visas ģimenes kopīgajām maltītēm. Grāmatā iekļauti vērtīgi padomi un informācija par bērna uztura vajadzībām katrai vecuma grupai no dzimšanas līdz septiņu gadu vecumam.

Pārbaudīt pieejamību

 

 

 

Hofbauere Gabija
”Laboratorijas analīzes”

Pirmo reizi latviešu valodā izdots vispusīgs un izsmeļošs, viegli saprotams laboratorijas analīžu rezultātu skaidrojums, kas palīdz pacientam labāk sagatavoties sarunai ar ārstu un pareizi novērtēt savu veselības stāvokli. Grāmatā sniegtas gan dažādu asins un urīna analīžu normas un objektīvie rādītāji, gan noteiktu sūdzību gadījumā veiktu analīžu (rentgena; elektrokardiogrāfijas; ultraskaņas izmeklēšanas; datortomogrāfijas u.c.) rezultātu skaidrojums.

Pārbaudīt pieejamību

 

„Lielā spēļu enciklopēdija”

Enciklopēdijā apkopotas galda, prāta, joku, veiklības u.c. spēles.

Pārbaudīt pieejamību

 

Ukolovs Vladimirs
”Vadības teorija”

Šī grāmata no līdzīgiem izdevumiem atšķiras ar to, ka izsmeļoši izskaidro vadības filozofijas pamatus – tie caurvij grāmatas saturu, ļaujot izprast organizācijas vadību kā vienotu sistēmu. Grāmata sniedz padomu, kā: * pareizi un efektīvi vadīt personālu, * motivēt padotos, * stratēģiski plānot uzņēmuma darbību, * likvidēt komunikācijas barjeras, * pārvaldīt informācijas sistēmas, * kļūt par grupas līderi.

Pārbaudīt pieejamību

 

Vedļa Aleksandrs
”Inovatīvās darbības organizācija”

Šīs grāmatas mērķi ir * pārliecināt studējošo jaunatni, ka inovācijas ir neizbēgama rītdiena, ja gribam izdzīvot un attīstīties,* noformulēt viengabalainu apgūstamo zināšanu kopumu par inovācijām, to organizāciju un vadīšanas mehānismu,* nodot lasītāju rīcībā vienkopus koncentrētus inovāciju procesa vadīšanā lietoto terminu jēdzienisku skaidrojumu,* dot kaut minimālas inovācijas projektēšanas un efektivitātes novērtēšanas metodikas.

Pārbaudīt pieejamību

 

Riņķis Juris
”Mācīšanās spēju attīstīšana”

Grāmatā apkopotas 11 sarunas, kas veltītas tradicionālās mācīšanās un izglītības nepilnībām. Autors akcentē radošas domāšanas nepieciešamību un meklē atbildes uz jautājumiem, kā izvairīties no mācīšanās kļūdām, kā paaugstināt mācīšanās efektivitāti, kā veidot radošu pieeju mācībām un kā no informācijas iegaumēšanas pārorientēties uz informācijas atlasi un lietošanu.

Pārbaudīt pieejamību

 

Rubene Zanda
”Kritiskā domāšana studiju procesā”

Monogrāfija.

Pārbaudīt pieejamību

 

Alksne Andra
”CREDO”

Veltījums leģendārajai Latvijas rokgrupai "CREDO", Liktenim un Laikam.

Pārbaudīt pieejamību

 

Kukuvass Adrians
”Menuets”

Par grupu „Menuets”.

Pārbaudīt pieejamību

 

Vandenbergs Filips
”Nofretete”

Viņa dzīvoja neizsakāmā bagātībā, tomēr bija ļoti vientuļa. Viņu dievināja, taču arī bezgala ienīda. Viņa bija vēlīga un lepna, laimīga un izmisusi, pašaizliedzīga un vēsa – fascinējoša sieviete. "Viņa" ir Nofretete, viena no spilgtākajām personībām pasaules vēsturē, sievietes skaistuma etalons. Viņa valdīja pār milzu impēriju un noliedza vecos Dievus. Jauni atklājumi par Nofreteti un viņas aizraujošo dzīvi.

Pārbaudīt pieejamību

 

Bellers Stīvens
”Antisemītisms”

Šajā grāmatā Stīvens Bellers piedāvā atbildes uz jautājumu, kādēļ "žīdu nīšana" bijusi tik spēcīga dažādos rietumu pasaules vēstures periodos, sākot ar viduslaiku reliģiskajiem konfliktiem un beidzot ar 21. gadsimta "jauno" antisemītismu. Autors apskata, kā šis noskaņojums 19. gadsimtā pārauga politiskā un ideoloģiskā kustībā un kā sasniedza apogeju visšausminošākajā modernās vēstures genocīdā, ko pazīstam kā holokaustu.

Pārbaudīt pieejamību

 

„Daiļrades psiholoģija Latvijā”

Zinātnisko rakstu krājums.

Pārbaudīt pieejamību

 

Krastiņš Uldis, Liholaja Valentīna
”Salīdzināmās krimināltiesības. Latvija, Austrija, Šveice, Vācija” 

Pārbaudīt pieejamību

 

 

Lāms Ojārs
”Lāčplēša zvaigznājs”

Latviešu eposa ģenēze un funkcionalitāte Eiropas klasisko un jaunlaiku eposa tradīciju kontekstā.

Pārbaudīt pieejamību

 

Barts Rolāns
”Camera lucida. Piezīme par fotogrāfiju”

Darbs ir veltīts fotogrāfiskā attēla analīzei, kam Barts ir pievērsies arī agrāk (rakstos "Fotogrāfiskais ziņojums", "Tēla retorika" u.c.). "Camera lucida" ir darbs, kura centrā nav attēls kā vērojuma priekšmets, tā īpašību uzskaitījums un definīcijas veidošana, bet gan vērotāja pieredze, tās atvērtība, dzīvīgums un neaizsargātība. Pieredze kā vienīgais ceļš pie darba īpaši aktualizējas laikmetīgajā estētikā, akcentējot darba un vērotāja attiecības, un Barta fotogrāfiskā attēla fenomenoloģiskais skatījums ir būtisks akcents attēla izpratnes kontekstā.

Pārbaudīt pieejamību

 

Sontāga Sūzena
”Par fotogrāfiju”

S. Sontāga – Ņujorkā dzimusī rakstniece, kritiķe un režisore – bija pazīstama arī kā politiskā aktīviste. Viņa studēja filozofiju un literatūru Berklijas, Čikāgas un Hārvardas universitātēs, kā arī Eiropā – Oksfordā un Sorbonnas universitātē. S. Sontāga ir sarakstījusi vairākus romānus, stāstu un eseju krājumus, kā arī lugas; rakstnieces darbi līdz šim tulkoti trīsdesmit divās valodās. Plašāku ieskatu par viņas neparasto personību var iegūt intervijā žurnālam “Rīgas Laiks” 2003. gada maija numurā. Grāmata “Par fotogrāfiju” savulaik, tikko publicēta, sabiedrībā izraisīja plašas diskusijas, fotogrāfijai veltītam darbam vēl nepieredzētu slavināšanu un nopēlumu, un ieguva Nacionālo literatūras kritiķu apvienības balvu kritikā. S. Sontāga ar savu darbu ievadīja laiku, kad fotogrāfijai tika pievērsta arvien lielāka uzmanība, kā arī refleksijas centrā izvirzās pati teorija. Grāmatā “Par fotogrāfiju” ir atrodami neskaitāmi impulsi un domu tēli, kas itin dabiski ir iedzīvojušies fotogrāfijas kritiķu valodā līdz pat mūsdienām.

Pārbaudīt pieejamību

 

Rudzītis Viesturs
”Pie tēva”  

Kāda ir dzīve bez tēva, kas ir tēvs, kādēļ tas varētu būt vajadzīgs kādi varētu būt iebildumi pret to? Un – kāds viedoklis par tēvu varētu būt mātei? Kā dzīvojas bērniem tikai ar māti un starp tēvu un māti? Atbildi uz šiem un citiem arvien sarežģītiem, bet ne vienmēr tūlīt atbildamiem jautājumiem mēģina atrast ārsts un psihoterapeits V. Rudzītis savā jaunajā darbā "Pie tēva". 

Pārbaudīt pieejamību

 

 

„Spēka vārdi Latvijai”

Politiķu un kultūras darbinieku izteikumi par Latviju. Sadalījums pa vēsturiskajiem laika posmiem.

Pārbaudīt pieejamību

 

Butulis Ilgvars
”Valsts pirmā”

Latvijas valsts pasludināšana 1918. gada 18. novembrī. Teksts latviešu un angļu valodā.

Pārbaudīt pieejamību

 

Ruberte Inese
”Senvārdu vārdnīca”

Vārdnīcā apkopoti apmēram 1360 latviešu folklorā sastopami vārdi ar tautasdziesmu, mīklu, paražu, teiku, pasaku piemēriem un apmēram 330 zīmējumiem.

Pārbaudīt pieejamību

 

Epikūrs
”Vēstules. Atziņas. Fragmenti”

Šajā krājumā iekļauti visi līdz mūsdienām nonākušie sengrieķu filosofa Epikūra (342./341. –271./270. pirms mūsu ēras) teksti, liela daļa darbu fragmentu un svarīgākās antīko autoru liecības par viņa dzīvi un filosofiju.

Pārbaudīt pieejamību

 

„Latvijas Universitātes raksti. 732. sēj. Literatūrzinātne, folkloristika, māksla”

Saturā šādi pētījumi:

Egle – zalkša līgava. Pasaka par zalkti – baltu identitāti veidojošs stāsts;

Čehu un latviešu Brāļu draudzes saknes: līdzīgās un atšķirīgās iezīmes;

Brāļu draudzes atskaņas latviešu literatūrā;

Tēva figūra latviešu literatūrā kristietības un Apgaismības kontekstā;

Reliģiskie motīvi Antona Austriņa daiļradē;

Garīgo meklējumu liecības Aleksandra Čaka dzejā;

Bībeles lasījumi modernajā latviešu sieviešu prozā;

Reliģiskie motīvi Imanta Ziedoņa dzejā u.c.

Pārbaudīt pieejamību

 

Taurēns Jānis
”Gints Gabrāns”

Ginta mākslas ceļu jeb "gaiteni" ir iezīmējuši spilgti momenti (krāsās spilgti ir arī viņa pirmie glezniecības mēģinājumi), kas vairāk atgādina kāda literāra darba elementus. Tomēr tas ir bijis tikai viens posms, nākamajā posmā šajā telpā tiek iekļauta arī zinātne un mistika. Analizējot terminus un izteikumus, ko Gints lieto, lai aprakstītu savus pēdējos darbus, stingri racionāls prāts tos sauks par maldinošiem, sagudrotiem un nesaprotamiem. Taču mākslas telpā pastāv arī spēles gājiens, kas sākas ar vārdu "iedomāsimies...".

Pārbaudīt pieejamību

 

Austriņš Raivis
”Supergrafiķi”

Darbiem, ko radījuši mākslinieki Ojārs Pētersons, Juris Putrāms, Andris Breže, Kristaps Ģelzis, Indulis Gailāns, Normunds Lācis un Vilis Putrāms, ir raksturīgi metaforiski nosaukumi, dinamiskas kompozīcijas, plakātiskums, tieša vēršanās pie skatītāja, neproporcionāli figūru traktējumi un formas ekspresivitāte – to panākt jo īpaši palīdzēja gan izvēlētā tehnika, gan lielie lapas izmēri. Ironizējot par ideoloģijas un konjuktūras izpausmēm, izsakot savu individuālo un reizē arī kolektīvo un visapkārt virmojošo noskaņojumu, sajūtot pārmaiņas, kas noveda pie PSRS sabrukuma, jaunie mākslinieki atļāvās būt drosmīgāki un izaicinošāki nekā lielākā daļa laikabiedru.

Pārbaudīt pieejamību

 

„Mākslas vēsture un teorija” 2008/10

Pārbaudīt pieejamību

 

Grēmlinga Aleksandra
”Alesandro Botičelli”  

Botičelli dzīve un darbi.

Pārbaudīt pieejamību

 

Buka Stefānija
”Rafaello Santi, saukts Rafaēls”

Rafaēla dzīve un darbi.

Pārbaudīt pieejamību

 

Eihlere Anja
”Albrehts Dīrers”

Albrehta Dīrera dzīve un darbi.

Pārbaudīt pieejamību

 

Fēringers Kristians
”Pīters Brēgels”

Pītera Brēgela dzīve un darbi.

Pārbaudīt pieejamību

 

Cīrulis Ansis
”Ansis Cīrulis”

Grāmata veltīta lietišķās mākslas meistara un gleznotāja Anša Cīruļa 125 gadu jubilejai un Latvijas valsts dibināšanas 90. gadadienai.

Pārbaudīt pieejamību

 

Мазнев Николай Иванович
”Лечение диабета”

365 pārbaudītas receptes cukurdiabēta ārstēšanai.

Pārbaudīt pieejamību

 

Стручкова Валентина Николаевна

„Мигрень”

Par migrēnas ārstēšanu un profilaksi.

Pārbaudīt pieejamību

 

Алексеев Виктор Анатольевич
Новая энциклопедия рыболова”

Grāmatā atradīsiet informāciju par pašām populārākajām makšķerēšanas metodēm, par darbošanos ar spiningu u. c.

Pārbaudīt pieejamību

 

Гендертон Люсинда
”Бисер”

Dažādi rokdarbu paraugi, izmantojot stikla pērlītes un lentītes.

Pārbaudīt pieejamību

 

Фомина Юлия
”Флористика вокруг света”

Šī grāmata ir savdabīgs „floristikas ceļojums”, tajā apskatīti Krievijas, Vācijas, Šveices, Francijas, Japānas un Ziemeļeiropas floristikas paraugi.

Pārbaudīt pieejamību

 

Нахаро
”Полный курс Рейки”

Viss par reiki – seno dziedināšanas mākslu, izmantojot roku uzlikšanu uz ķermeņa.

Pārbaudīt pieejamību

 

Šajā izstādē apkopotas tikai nozaru literatūras grāmatas, pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties mājaslapas sadaļā „Jaunieguvumu saraksti”.

 

Jaunās grāmatas RCB tiek izliktas divas reizes mēnesī – 1. un 16. datumā. Gadījumos, kad šajos datumos ir svētku dienas, jaunieguvumi tiek izlikti pirmajā darbdienā pēc svētkiem.