Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 22. līdz 28. aprīlim visā Latvijā tiks atzīmēta Bibliotēku nedēļa, tās centrālais datums ir 23. aprīlis, ko UNESCO 1996. gadā pasludināja par Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu. Latvijā Bibliotēku nedēļa ar dažādām grāmatas, lasīšanu un bibliotēku popularizējošām aktivitātēm tiek atzīmēta kopš 1997. gada.

 

     Šogad Bibliotēku nedēļas vadmotīvs ir Mantojuma sardzē, tāpēc daudzās bibliotēkās tiek rīkoti kultūras mantojumam un tā izzināšanai veltīti pasākumi. Piemēram, Rēzeknes Bērnu bibliotēkā notiks stāstu un rotaļu pēcpusdiena, kuras dalībnieki runās par to, kā laika gaitā ir mainījušās bērnu spēlēšanās tradīcijas un pašas spēles, bet Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā būs aplūkojama izstāde par Latgales kultūras mantojumu no senatnes līdz mūsdienām.

 

     Vairākas izstādes būs saistītas ar bibliotēku, tās vēsturi un šodienu – Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā būs skatāma izstāde par Rēzeknes Centrālo bibliotēku laiku lokos un Rēzeknes Logopēdiskās internātpamatskolas skolēnu zīmējumi izstāde „Es + grāmata + bibliotēka”, Bērnu bibliotēkā – bibliotēkas dzīves ainas fotogrāfijās, Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā – jauniešu veidotās kolāžas „Mana sapņu bibliotēka”. Pilnu nedēļas aktivitāšu sarakstu skatieties zemāk pievienotajos dokumentos.

 

 

Bibliotēku nedēļas aktivitātes Rēzeknē un Rēzeknes reģionā

 

Izstādes un pasākumi Rēzeknes bibliotēkās [PDF]

Izstādes un pasākumi Rēzeknes reģiona bibliotēkās [PDF]