Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 20. līdz 22. augustam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā aplūkojama Broņislava Kravaļa monētu un banknošu kolekcijas izstāde. Naudas kolekcionēšanai B. Kravaļs esot pievērsies apmēram pirms 55 gadiem. Nu viņa krājumā ir jau vairāk par 900 monētām, bet banknotes neesot skaitījis.

 

     Senākās ir no 1660. gada un 1812. gada – cara nauda no Krievijas, kā arī Latvijas pagaidu rubļi no 20. gs. sākuma. B. Kravaļa kolekcijā ir monētas vairāk nekā no 80 valstīm, pat no Kubas, Korejas, Austrālijas, Šrilankas, Mongolijas un daudzām citām. Ceļi, kā pie kolekcionāra nonāk monētas, ir ļoti dažādi – maiņa, pirkšana, atradumi, dāvinājumi.

 

     B. Kravaļs dzimis Ludzas rajona Ņukšu pagastā 1931. gada 23. jūlijā, kur dzīvojis līdz 1951. gadam. 46 dzīves gadi aizvadīti Strūžānos, strādājot kūdras fabrikā. Pēc dzīvesbiedres aiziešanas mūžībā (pirms deviņiem gadiem) dzīvo Rēzeknē.

 

     Dienās, kad apskatāma izstāde, bibliotēkā ir sastopams arī pats kolekcijas īpašnieks. Aicinām interesentus izmantot izdevību aplūkot naudu un uzdot jautājumus kolekcionēšanas entuziastam!