Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Mazs, smejošs dzīvības un rosības paudējs – bērns. Viņš ir personība jau no dzimšanas, kurai piemīt savas prasības, raksturs un uzvedība. Pieaugušo – vecāku, skolotāju, kā arī bibliotekāru – sūtība ir audzināt, attīstīt un pilnveidot mazuļus, rosināt viņus darboties ar grāmatām, radīt bērnos motivāciju lasīt.

 

     Lai to visu varētu realizēt, pilsētas 2. bibliotēkai tika iegādātas bilžu grāmatas un bērnu attīstību veicinošas runājošās un skanošās grāmatiņas, kā arī galda spēles.

 

     17. februārī bibliotēkā viesojās pirmsskolas izglītības iestādes „Pasaka” bērni kopā ar skolotājām Anitu Mortuzāni, Andželu Pauru un Solvitu Sermo. Šis rīts pagāja, iepazīstot grāmatu pasauli. Grāmatas mēs varam gan nopirkt veikalā, gan arī paņemt no bibliotēkas, kļūstot par tās lasītāju, tāpēc bērni nāca iepazīties ar bibliotēkas grāmatu krājumu un attīstošajām spēļu grāmatiņām.

 

     Vairākumam bērnu tā bija pirmā saskarsme ar bibliotēku, viņi uzzināja, kā var kļūt par bibliotēkas lasītāju un cik daudz grāmatu, žurnālu un spēļu ir bibliotēkā. Mūsdienīga bibliotēka ir ne tikai vieta, kur var ātri ieskriet, lai apmainītu grāmatas, bet arī īpaša pasaule, kur katrs atradīs sev patīkamu nodarbi: izmantos iespēju lasīt grāmatas un žurnālus uz vietas, spēlēt spēles, satikt draugus, zīmēt un piedalīties bibliotēkas rīkotajās aktivitātēs.

 

     Pasākumā „Bērnu spēļu rīts” bērniem īpaši patika rotaļāties ar skanošajām un runājošajām grāmatiņām. Tā kā šis pasākums notika laikā, kad bibliotēkā nav citu apmeklētāju, bērni varēja arī izskrieties un spēlēt paslēpes bibliotēkas telpās.

 

     Galvenais mērķis tika sasniegts – bērni iepazinās ar lielo brīnumu un piedzīvojumu pilno grāmatu pasauli. Kopā ar skolotājām un bibliotekārēm tika apskatītas bilžu grāmatas, gan pavisam nesen, gan pirms daudziem gadiem izdotās. Kopīgi darbojoties un apskatot grāmatas, bērniem bija iespēja gūt jaunus piedzīvojumus un emocijas, kuru nekad nav par daudz.

 

     P. S. Fotoieskats pasākumā pieejams šeit.