Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Ar kreimeņu smaržu, šokolādes garšu un pozitīviem smaidiem Rēzeknes 2. bibliotēkā 24. maijā izskanēja Ģimenes dienai veltītā saldā sestdiena. Pasākuma ieejas biļete katram dalībniekam bija šokolāde un stāstījums par savu ģimeni.

 

     Kādēļ tieši šokolāde? Tādēļ, ka šokolāde ir tik dažāda! Tā izraisa mūsos tikai pozitīvas emocijas un sajūtas. Šokolāde var būt gan melna, sākot no neizlecoši solīdas līdz pat eleganti šarmantai, gan draiska un kārdinoša kā brūnā šokolāde ar mandelēm vai rotaļīga kā Kinder Suprise, gan balta kā, piemēram, gaišais, pozitīvais un dievišķais piedzīvojums kāzas.

 

     Šokolāde ir domāta ikvienam, un pasākuma dalībnieki savās sajūtās dalījās, minot visus iepriekš nosauktos šokolādes veidus.

 

     Bet vai mēs zinām, kā top šokolāde? Kur tā ir radusies un kāpēc tā ir tik ļoti garšīga? Vai šokolāde aug kokos? Un cik daudz kakao pupiņu var salikt vienā šokolādes tāfelītē?

 

     Pasākuma dalībnieks Ēriks Začs iepazīstināja ar šokolādes vēsturi un uzaicināja piedalīties viktorīnā. Par katru pareizu atbildi varēja nopelnīt šokolādes monētiņu. Interesanti un aizraujoši bija ikvienam. Pārsteigumu visiem sagādāja mazais Kristofers, kurš ir liels Kinder olu cienītājs un ir savācis vairāk nekā divsimt Kinder olu pārsteigumu. Puika, izraisot sajūsmu, ar lepnumu rādīja savu kolekciju.

 

     Pateicoties kosmetoloģei Regīnai, māmiņas izbaudīja skaistumkopšanas procedūras ar MARY KAY produkciju. Bērni darbojās radošajā darbnīcā Saulīte. Tika zīmēts, līmēts un krāsots. Pasākuma noslēgumā, svētku kliņģerim klāt piedzerot vēsu šokolādes dzērienu, kopīgi tika baudīti arī Jolantas pašceptie šokolādes kēksiņi un līdzi paņemtās šokolādes tāfelītes.

 

     Pasākumā zīmētos, līmētos un krāsotos darbiņus tagad var apskatīt izstādē bibliotēkas Bērnu nodaļā. Šī izstāde ir veltīta Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai. Laipni lūdzam apskatīt.

 

     Pasākuma fotogalerija – šeit.