Krēslas stundas lasījumi Rēzeknes 2. bibliotēkā

     Rēzeknes 2. bibliotēkā 2023. gada 14. novembrī plkst. 14.30 notiks Krēslas stundas lasījumi.

 

     Šogad Ziemeļvalstu literatūras nedēļa notiek no 13. līdz 19. novembrim. Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā – Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru.

 

     Ziemeļvalstīs projekts norisināsies jau 26. reizi, Latvijā – 25. reizi. Šīs nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Nedēļas laikā bibliotēkās, skolās un citviet notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.

 

    Šogad Ziemeļvalstu Literatūras nedēļas tēma ir Ziemassvētki Ziemeļvalstīs un Krēslas stundā tiks lasīts fragments no Ingvillas H. Risheijas grāmatas “Stargate. Ziemassvētku stāsts”.

 

     Novembrī Rēzeknes 2. bibliotēkā arī ir skatāmas vairākas tematiskas izstādes ar mērķi labāk iepazīt Ziemeļvalstu autorus un to darbus. No 10. līdz 24. novembrim būs skatāma tematiska izstāde jauniešiem “Iepazīsti Ziemeļvalstu literatūru!”, tajā tiks eksponētas Ziemeļvalstu rakstnieku grāmatas, tādējādi aktualizējot Ziemeļvalstu nedēļas lasījumus. No 13. līdz 30. novembrim būs aplūkojama tematiska izstāde bērniem “Ziemeļvalstu rakstnieki bērniem”, tajā būs eksponēti populāru rakstnieku darbi – A. Lindgrēnas, T. Jansones, izcilā pasaku meistara H. K. Andersena un citu autoru grāmatas. Tāpat no 13. līdz 30. novembrim būs skatāma tematiska izstāde “Ziemeļvalstu literatūra”, kurā būs aplūkojami Jū Nesbē, K. Lekbergas, S. Lārsona, D. Lāgerkranca, S. Ārnstedes, J. Adlera-Olsena, P. Hēga un citu rakstnieku aizraujošie kriminālromāni un romantiskie darbi.

 

     Aicinām visus interesentus apmeklēt Krēslas stundas lasījumus Rēzeknes 2. bibliotēkā, Atbrīvošanas aleja 166, un nākt apskatīt izstādes!