Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2021. gada 1. decembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements tiks papildināts ar 42 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Entonija Viljama grāmata “Seleriju sula” iepazīstina lasītājus ar seleriju sulas dziedinošajām īpašībām, kas varētu palīdzēt uzlabot veselību. Autors piedāvā konkrētus ieteikumus, kā atbrīvoties no dažādām kaitēm, un skaidro seleriju sulas iedarbību, lai ikviens varētu pareizi veikt attīrīšanas kūri un būt vesels. 

 

     Junga psihoanalīzes teorētiķis un praktiķis Džeimss Holiss grāmatā “Saturna ēnā” skaidro rētas, ko vīriešu dvēselēs iecirtis nežēlīgais Saturna mīts, kā arī piedāvā kādu ceļu, pa kuru ejot esot iespējams atbrīvoties no patriarhāta vissliktākās ietekmes, atrast individuālo dvēseles aicinājumu un atgūt skaidru izpratni par savu Es. (Mitoloģijā Saturns bija bēdīgi slavens dievs, kurš kastrēja savu vardarbīgo tēvu, taču vēlāk pats kļuva par tirānu un aprija savus bērnus.)

 

     Žurnālistes Ievas Požarskas sarakstītais Jurija Ņikuļina dzīvesstāsts grāmatā “Jurijs Ņikuļins” rekonstruē izcilā cirka un kinomākslinieka dzīvi, balstoties uz viņa atmiņām un intervijām, kā arī tuvinieku un draugu atmiņām.

 

     Keita Listere pērkamās mīlas “vēstures grāmatā” “Priekameitas, bārdāmas un naktstauriņi” aizved uz viduslaiku Londonas tumšajām sānieliņām, Ņūorleānas bordeļiem, ķīniešu ziedu laivām un karaliskajām guļamistabām un parāda šo mīlu pašu priekameitu, bārdāmu un naktstauriņu pasaules iemītnieku acīm.

 

     Valda Rūmnieka biogrāfiskais romāns “Sudrabiņš” vēsta par Jāni Sudrabkalnu. Stāstījums, ritēdams vienlaikus divos laika posmos, kuri brīžiem saplūst ļoti tuvu un pat krustojas, risina radoša cilvēka traģēdiju 20. gadsimta sarežģītajos vēsturiskajos apstākļos.

 

     Vācu rakstnieces Korinas Bomenes romāns “Mēnessgaismas dārzs” stāsta par antikvāru priekšmetu veikala īpašnieci Liliju Kaizeri, kuras dzīve šķiet vienmuļa un iepriekš paredzama līdz brīdim, kad viņas rokās nonāk neparasta vijole ar iededzinātu rozes zīmējumu. Cenšoties uzzināt kaut ko vairāk par vijoles vēsturi un tās saistību ar pašas dzīvi, Lilija ļaujas piedzīvojumam un dodas ceļojumā, kas aizved viņu uz Angliju, Itāliju un pat Sumatru. 

 

     Itāļu rakstnieces Elenas Ferrantes romāns “Pieaugušo melīgā dzīve” vēsta par Džovannu. Viņas tēvs domā, ka mazās Džovannas daiļā seja ir pārvērtusies – tajā parādās neglīti vaibsti. Viņš saka, ka Džovanna ar katru dienu vairāk sāk izskatīties pēc tantes Vitorijas. Bet vai tiešām tā ir? Vai Džovanna patiesi mainās un kļūs par tanti Vitoriju – sievieti, par kuru pati nezina gandrīz neko un kuru atklāti nicina gan viņas tēvs, gan māte, lasiet grāmatā.

 

     Laipni gaidām bibliotēkā! Atgādinām, ka no 15. novembra, apmeklējot bibliotēku, jāuzrāda Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikāts. Aicinām grāmatas izvēlēties un rezervēt jau pirms došanās uz bibliotēku.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. decembrī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti