Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Aizdedzot divas sveces Adventes vainagā, ikviens tika aicināts piestāt uz pārdomām, mierīgām un dvēseliskām noskaņām Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā, kur 2018. gada 15. decembrī notika Adventes lasījumi.

 

     Adventes laika lasījumi bibliotēkā notika ceturto gadu pēc kārtas, tie jau kļuvuši par neatņemamu klusā gaidīšanas laika tradīciju. Šogad lasījumos piedalījās literāti no Rēzeknes un Riebiņu novada. Ciemiņu vidū bija radošās kopas „Latgales ūdensroze” dalībnieki Iveta Dimzule, Jānis Bruģis, Inga Kaļva, Maruta Avramčenko, Biruta Irbe, Artūrs Dilevka, Arvīds un Kristīne Gļaudas un kopas vadītāja Aija Mikele.

 

     Adventes laika noskaņās un pārdomās dalījās arī Riebiņu puses radošie rakstītāji Evelīna Visocka, Margarita Krole, Biruta Čaunāne un Marta Binduka. Sirsnīgus sveicienus no Ogres literātu kopas „Sirdsdomas” sūtīja novadniece, dzejniece Mārīte Bikovska, kura pašlaik darbojas šajā literātu kopā.

 

 

     Pasākuma turpinājumā tika prezentēts Rēzeknes rakstnieces Aijas Mikeles jaunākais detektīvromāns „Zelta būrītis”. Šis ir jau otrais romāns no sērijas par izmeklētāju Maksi Mežalu, iepriekšējais šajā sērijā iznāca ar nosaukumu „Kritušais eņģelis”. Bibliotēkas lasītāji ar interesi bija sekojuši iepriekšējā romāna galvenā varoņa Makša Mežala gaitām, tāpēc grāmatas turpinājums bija ļoti gaidīts, prezentācijā autorei tika uzdoti daudzi jautājumi par jauno romānu.

 

     Detektīvromāns „Zelta būrītis” kopskaitā ir devītā A. Mikeles grāmata. Literātu kopas „Latgales ūdensroze” dalībniece, dzejniece un pedagoģe Iveta Dimzule šo darbu bija izanalizējusi no krāsu skatupunkta, ieskicējot tajā dominējošās krāsas – dzeltenu, baltu, pelēku un sarkanu.

 

     Romāns „Zelta būrītis” ir pieejams arī bibliotēkā. Pateicamies autorei par dāvinājumu un gaidām ciemos ikvienu lasītgribētāju!