Būs tikšanās ar rakstnieku Andri Kalnozolu

     2023. gada 4. augustā plkst. 15.00 Rēzeknes Centrālā bibliotēka aicina uz tikšanos ar rakstnieku Andri Kalnozolu.

 

     Pasākums tapis VKKF projektā “Vārds. Autors. Lasītājs. Turpinājums”, kura galvenais mērķis ir popularizēt oriģinālliteratūru un nodrošināt literāro pasākumu pieejamību plašai sabiedrībai Rēzeknes pilsētā un reģionā, kā arī veicināt latviešu autoru atpazīstamību un sabiedrības interesi par latviešu literatūru.

      

     Andris Kalnozols – rakstnieks, dramaturgs, režisors un aktieris. Ieguvis bakalaura un maģistra grādu Latvijas Kultūras akadēmijā. 2004. gadā kopā ar Ģirtu Šoli, Gintu Širmeli-Širmani un citiem jaunajiem aktieriem un režisoriem nodibinājis eksperimentālu leļļu un objektu teātra trupu “Umka.lv”, bijis tās izrāžu līdzautors un aktieris. Vairāku lugu, libretu un scenāriju autors arī citos teātros. 

 

     2006. gadā ieguvis laikraksta “Diena” gada balvu kultūrā par izrādi “Stāsts par Danielu Reju; Mūžīgi Daniels”, 2013. gadā – festivāla “Patriarha rudens” Grand Prix par izrādi “Labākais cilvēks Tahkurannā”. 

 

     Literāro darbu publikācijas kopš 2001. gada, dzejoļi publicēti tādos izdevumos kā “Literatūra un Māksla Latvijā”, “Talsu Vēstis”, “Pedvāles burtnīca”, arī interneta žurnālā "Satori". 2020. gadā iznāca Kalnozola debijas romāns “Kalendārs mani sauc”, kas apbalvots ar Aleksandra Pelēča literāro prēmiju un Latvijas Literatūras gada balvu kategorijā “Spilgtākā debija”.

 

     Pasākums notiks 3. stāvā, ieeja bez maksas, aicināti visi interesenti. Tikšanās laikā būs iespēja uzzināt vairāk par rakstnieku, kā arī uzdot viņam jautājumus. Pasākumu vadīs kultūras žurnāliste Liega Piešiņa.

 

     Uz tikšanos Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā!