Publicitātes foto

     2023. gada 21. jūlijā plkst. 15.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā notiks pasākums, kura laikā būs iespējams apgūt brīvpieejas kartēšanas platformas OpenStreetMap piedāvātās iespējas.

 

     Interesenti varēs uzzināt, kā OpenStreetMap izmantot savā ikdienā, un arī praktiski izmēģināt kartēšanu. Tāpat pasākuma laikā būs iespēja iepazīties ar iniciatīvām “Pīna goldu viestnīceiba” un “Nezināmā Rēzekne”.

 

     Pasākuma laikā OpenStreetMap kopienas dalībnieks Rihards Olups pastāstīs, kas ir OpenStreetMap, kāpēc tas vajadzīgs, kā to izmantot ikdienā. Vēlāk sekos neilga ekspedīcija Rēzeknes apkārtnē kopā ar “Nezināmā Rēzekne”, lai ievāktu datus, kurus noslēgumā dalībnieki izmantos praktiskajā kartēšanā.

 

     Pasākums notiks 21. jūlijā plkst. 15.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā (3. stāvā Atbrīvošanas alejā 81), pasākums ir bezmaksas, un interesenti aicināti pieteikties līdz 21. jūlija rītam, aizpildot anketu ej.uz/OSMkartesana.

 

     Pasākuma dalībniekiem, kuri vēlas izmēģināt praktisko kartēšanu, lūgums ņemt līdzi savus portatīvos datorus ar lejupielādētu un instalētu JOSM (Java OpenStreetMap Editor) programmatūru. Tomēr, ja šādas iespējas nav, būs pieejami arī bibliotēkas datori.

 

     Pasākuma organizatori ir iniciatīvu “Nezināmā Rēzekne” un “Pīna goldu viestnīceiba” dalībnieki.