Rasmas Urtnes grmatas Saulte plauksts prezentcija

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

2023. gada 9. septembrī plkst. 12.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā notiks Rasmas Urtānes grāmatas “Saulīte plaukstās” prezentācija.

Rasma Urtāne – literāte, vairāku dzejas krājumu (9) autore, Jelgavas latviešu biedrības Dzejnieku kluba “Pieskāriens” vadītāja. Viņa ir sastādījusi literāro almanahu “Skaņa pār Lielupi” (2007) un iedibinājusi Jelgavā ikgadējo kopkrājumu “Zemgales Vācelīte”.

Dzejniece Rasma Urtāne sevi sauc par mīlestības dzejnieci un ar vieglu ironiju piebilst:

“Manas sirdslietas sen jau sakārtotas un patiesībā nebūtu par ko skumt, bet mīlestības dārzs jāravē, jākopj”. Iepazīstinot ar savu dzīves gājumu, dzejniece teikusi: “Esmu izaudzinājusi piecus bērnus, šobrīd esmu 15 mazbērnu ome. Ikdienā vadu lietvedības lekcijas komercuzņēmumiem, pensionāre, bet atgriezos savā ķīmiķa profesijā. Šobrīd strādāju par ķīmijas skolotāju Jelgavas Amatu vidusskolā, strādāju arī cietumā, bet savu dvēseli – prieku, skumjas, asaras, mīlestību ielieku dzejā un prozā”. Savu būtību Rasma Urtāne ielikusi dzejas rindās: “Varbūt esmu savāda, bet es taču varu ziemu padarīt īsāku un vasaru garāku. Ir katrs gads klāt nācis kā pērle gadu virtenē”.

Visi interesenti tiek laipni gaidīti!