RCB aicina uz tikšanos ar rakstnieku Andri Akmentiņu

     2023. gada 22. septembrī plkst. 14.00 Rēzeknes Centrālā bibliotēka (RCB) aicina uz tikšanos ar rakstnieku Andri Akmentiņu.

 

     Andris Akmentiņš (īstajā vārdā Andris Grīnbergs) ir latviešu dzejnieks, prozaiķis, atdzejotājs, tulkotājs. Izglītību ieguvis Latvijas Valsts universitātē, kur mācījies Filoloģijas fakultātes Žurnālistikas nodaļā. Dzīves laikā strādājis reklāmas nozarē.

 

     A. Akmentiņš ir sarakstījis dzejoļu krājumus "Māja" (1992), "Spēka pielikšana" (1993), "Maigi, gari rīti" (2001), "Laimīgas beigas" (2022), dzejoļu izlasi "Zemeņu blūzs" (2011), stāstu krājumu "Siltāks kā asara" (2000). Autors atzinīgi novērtētiem romāniem "Skolotāji" (2018) un "Meklējot Ezeriņu" (2021). Tulkojis krievu literatūru – atdzejojis krievu dzeju, īpaši pievēršoties tekstgrupas "Orbīta" autoriem. Darbojies arī kā bērnu grāmatu tulkotājs un tekstu autors bērnu teātra izrādēm un multfilmām.

 

     Par saviem darbiem A. Akmentiņš saņēmis vairākus apbalvojumus: Klāva Elsberga prēmiju par dzejas publikācijām periodikā (1991), AKKA/LAA Autora balvu par romānu "Skolotāji" (2019) un Dzintara Soduma balvu par novatorismu literatūrā romānā "Skolotāji" (2019).

 

     Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt vairāk par rakstnieku un viņa daiļradi, kā arī uzdot autoram sev interesējošos jautājumus. Sarunu vadīs kultūras žurnāliste Liega Piešiņa. Ieeja bez maksas.

 

     Pasākums tapis VKKF projektā “Vārds. Autors. Lasītājs. Turpinājums”. Projekta mērķis ir popularizēt oriģinālliteratūru un nodrošināt literāro pasākumu pieejamību plašai sabiedrībai Rēzeknes pilsētā un reģionā, kā arī veicināt latviešu autoru atpazīstamību un sabiedrības interesi par latviešu literatūru.

 

     Uz tikšanos Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā!

..

Pasākums tiks fotografēts/filmēts.