Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Līdz ar pirmajiem sniegiem bibliotēkā ienāk arī jaunās grāmatas. Novembra pirmās piektdienas piedāvājumā – 36 jaunumi.

 

     Ja tevi māc nostalģija vai zinātniska interese par Latviju Pirmās republikas laikā, tad piedāvājam ielūkoties Anitas Bormanes darbā “Kā var aizmirst...”. Tajā autore sniedz plašu ieskatu 20. gs. 20.-30. gadu Latvijā, aktīvi pievēršoties finanšu tematikai – kredītiem, ierēdņu dzīves aprakstiem, lombardiem un tālajiem ceļojumiem. Tas viss skaudri parāda “zelta laikmeta” realitāti un tā līdzības ar mūsdienām. Tādējādi autore cenšas norādīt uz to, ka katrai paaudzei ir savs redzējums par “labajiem laikiem” un nav viena ideālā laika perioda.

 

     Lasīšanai pieejamas vairākas grāmatas bērniem un pusaudžiem. Dodies piedzīvojumos kopā ar auniņu Šonu un viņa draugiem no Sūnulejas fermas, spēlējies un mācies līdzās, lasot un pārskatot “Lu-Las ceļvedis kosmosā” un “Auniņš Šons. Kur ir Šons?” krāsainos un raibos darbus. Kā beidzās “Tracis bērnistabā”? Kāda tam visam saistība ar spožo mēnesi? Lasi vairāk Rutas Svažas un Dāvja Ozola darbā par mazo meitenīti Baibu un viņas rotaļlietām. Deivida Pilkija radītie tēli Džordžs un Herolds nolemj izveidot jaunu Dogmena komiksu “Dogmens un kaķēns”. Tas ir stāsts par varoņiem, kurā kādam mazam kaķēnam ir jāizvēlas starp labo un ļauno.

 

     Meira Šaleva “Balodis un zēns” ir fascinējošs romāns, kas ietver divus mīlas stāstus, ko šķir pusgadsimts. Stāsts par divu jauniešu attiecībām Izraēlas Neatkarības laikā cieši savijies ar vēstījumu par mūsdienu notikumiem tūrisma gida, putnu vērotāju pavadoņa Jaīra dzīvē. Romāna galvenā tēma ir mīlestība – cik dziļas ir mūsu jūtas, kas ir mājas un kāpēc mēs, gluži kā baloži, kas apmācīti lidot tikai vienā virzienā, allaž tajās atgriežamies.

 

     Atraitnis viens pats vada laiku Rumānijas Karpatu kalnos un nakšņo pamestā mednieku būdā. Klaiņojumos viņa vienīgā pavadone ir vilcene, kuru viņš dēvē pa mežalaņķīti. Meistarīgi savienojot tagadni ar pagātni un profāno ar laicīgo, autors Leons Briedis darbā “Vilcene un atraitnis” ir panācis interesantu vienību starp dabu, vidi, cilvēku un laiku.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.