Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Marta pirmajā piektdienā, kad Rēzeknes 2. bibliotēkā būs jauno grāmatu diena, bibliotēkas krājums tiks papildināts ar 27 grāmatām dažādām vecuma grupām.

 

     Tuvojas pavasara laiks, tāpēc ej talkā Vinnijam Pūkam un viņa draugiem no Simtjūdžu meža! Grāmata “Mani labie darbi” ir lielisks sākums vecāku sarunai ar bērnu par kādu nozīmīgu tēmu, turklāt tā ir lieliska iespēja māmiņai vai tētim doties atmiņu ceļojumā uz savu bērnības zemi.

 

     Kotrīnas Zīles mistiskais romāns “Samainītais”, domājams, būs interesanta lasāmviela jauniešiem. Grāmatas galvenie varoņi Gabija un Geds mācās mākslas skolā Viļņā. Ar abiem sāk notikt interesantas lietas, kad saduras divas pasaules – šī un tā. Rezultātā atdzīvojas lietuviešu mitoloģiskās būtnes un aktīvi līdzdarbojas ar moderno pasauli.

 

     Vai Tev vajag vienu dzejoli rītdienai? Bērnu dzejoļu izlase “Simts un vēl” var noderēt. Tēmu loks šajā izlasē arī dažāds – no piedzīvojumiem un blēņām līdz skolas un mācību, ģimenes, Latvijas, valodas tēmām, kā arī tēmām par dabu, gadalaikiem utt. Konkrētu dzejoļu meklēšanu atvieglo sakārtojums pēc autoru uzvārdiem alfabēta secībā un tematiskais rādītājs.

 

     Pieaugušajiem vēdisko mācību pārzinātājs Uģis Kuģis piedāvā grāmatu “Pāris”, kas ļauj citādi paskatīties uz ierastajām sievietes un vīrieša lomām. Autors arī vedina lasītājus domāt par to, vai pastāv kāds absolūti pareizais viedoklis par attiecībām. Viņš pats piedāvā vienu no variantiem.

 

     Savukārt Ziedīte Kalna savās pārdomu rindās grāmatā “Garā upe” aicina lasītājus domāt par aizejošo laiku, ievedot ikvienu latviskas pasaules ainās – te zūdošās, te uznirstošās un vienlaicīgi pastāvīgi līdzi esošās.

 

     Kontrastam – ārzemju autora Jorga Maurera spraigais un dinamiskais kriminālromāns “Sniegā nesalst tikai nāvei”. Grāmatas sižetā – noziedznieks ielaužas mājā, kurā notiek policijas izmeklētāju Ziemassvētku vakara ballīte, draudot visu uzspridzināt. Kā viss izvēršas tālāk, lasi grāmatā.

 

     Ārā pašlaik nedz sniega, nedz sērsnas, tāpēc droši dodies uz Atbrīvošanas aleju 166, kur ēkas otrajā stāvā atrodas Rēzeknes 2. bibliotēka, un izvēlies savu grāmatu vai rezervē to laicīgi bibliotēkas e-katalogā.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu meklē šeit.