Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2. bibliotēkas septembra jauno grāmatu piedāvājumā ir 21 jauna grāmata. Turpinājumā neliels ieskats daļā no tām.

 

     Jaunākiem lasītājiem piedāvājumā Sāras Penipārkeres grāmata “Pakss”, kurā, mīlestības, uzticības un skumju mudināts, galvenais varonis Pīters dodas ceļā, lai atrastu savu draugu – lapsēnu Paksu.

 

     Domājot par globālo atbildību un ilgtspējīgu attīstību, jaunieši var ielūkoties Agneses Vanagas jaunajā grāmatā “Plastmasas huligāni” un uzzināt brāļu Klāva un Intara jaunos piedzīvojumus. Abi puikas ir sadraudzējušies ar plastmasas maisiņu Dusmukuli. Vai brāļi atradīs savu draugu, kurš ir pazudis, vai viņi tiks galā ar Čiekurkalna nešpetno puišeļu bandu, lasiet grāmatā.

 

     Andra Zeibota romāns “Krauklis” ir par vienu no populārākajiem latviešu dzejniekiem 20. gs. 20.–30. gados – Jāni Ziemeļnieku. Romāns ievirza lasītāju tajā gaisotnē, kas valda ļoti būtiskā Jāņa Ziemeļnieka mūža nogrieznī.

 

     Gunta Eņģela humorīgi ironiskais romāns “Koncerts vectēva pagalmā” vēsta par šķietami neciliem atgadījumiem kādā nomaļā Latvijas pagastā. 

 

     Helemas koledžas studentei Tārai Beklijai uz konferenci jāaizved kāds viesprofesors. Abi cieš šausminošā avārijā. Profesors iet bojā, bet Tāra nonāk komā. Vismaz tā domā ārsti. Patiesībā meitene visu apzinās, taču nespēj pakustēties. Tāra saprot, ka šis nebija parasts negadījums un kāds vēlas viņas nāvi. Kā lai viņa izglābjas, ja ir iesprostota savā ķermenī? Kā viss beidzās, lasiet Maikla Korīta romānā “Ja viņa modīsies”.

 

     Rafaellas Džordano romāns “Tava otrā dzīve sākas tad, kad saproti, ka tev dota tikai viena” ir iedvesmojošs un sirsnīgs stāsts par to, kā no ikdienas rutīnas un neapmierinātības nokļūt pie dzīvesprieka un piepildījuma sajūtas.

 

     Amandas Robsones romāns “Dvīņu dvēseļu dzelmē” stāsta par divām māsām – Zāru un Mirandu, kā arī Zāras draugu Sebastjanu. Savstarpējo attiecību sarežģījumi noved pie ieilguša konflikta, kas galu galā rezultējas ar to, ka viens no viņiem zaudē dzīvību. Kurš vainīgs? 

 

     Drīz klāt būs arī klusais pārdomu laiks, kad lielie vasaras un rudens sezonas darbi ir padarīti un var vairāk pievērsties pašizaugsmei un citiem garīgiem hobijiem. Nāciet uz bibliotēku un izvēlieties savu grāmatu, kas ļautu to realizēt, vai rezervējiet grāmatas laicīgi bibliotēkas e-katalogā.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu meklējiet šeit.