Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2. bibliotēkas jauno grāmatu diena, 2. oktobris, ir gandrīz klāt. Piedāvājumā šoreiz būs 33 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no tām.

 

     Dodies ceļojumā pa Latviju kopā ar ārzemju draugiem! Latvijas institūta izdotā “The latvian ABC” grāmata angļu valodā būs labs ceļrādis, lai uzzinātu vairāk par mūsu inovatīvo un dziedošo nāciju. Savukārt Annas Līpenītes “100 fakti par Rēzekni” ļauj iepazīt dzimto pilsētu dziļāk, ceļojot cauri laikam.

 

     Fēliksa Cielēna grāmatas “Rainis un Aspazija. Atmiņas un pārdomas” pamatā ir rediģēts trimdas apgāda “Ziemeļblāzma” izdevums, kas laists klajā 1955. gadā Zviedrijā. Abi dzejnieki darbā redzami visā viņu lielumā un vienlaikus – pietuvinājumā. 

 

     Līvas Vecvagares stāstu grāmata “Mārtiņš Datortārpiņš” būs saistoša lasāmviela pašiem mazākajiem lasītājiem, kuriem, tā pat kā grāmatas varonim  Mārtiņam, patīk dažādas āra un iekštelpu, kā arī virtuālās rotaļas.

 

     Esi vienmēr tiešsaistē? Tad varbūt Bārbeles Kercdorferes grāmatas jauniešiem “WhatsApp meitenes” otrā daļa ir domāta tieši tev? Grāmata stāsta par divām draudzenēm, viņu attiecībām ar ģimeni un līdzcilvēkiem blakus.

 

     Stefānijas Miltones “Minecraft. Dungeons” ir grāmata varoņiem. Dodies iekšā “Minecraft” pasaulē un gūsti jaunas pieredzes. Meklē norādes, cīnies ar ļaundariem un izglāb ciema iedzīvotājus no baisas armijas.

 

     Psiholoģiskās spriedzes romānā “Elpo” autore Judīte Mērčanta meistarīgi savērpusi intrigu, liekot lasītājiem aizturēt elpu. Darbs par attiecībām, uzticību, raizēm un aizdomām, kuras nākas piedzīvot galvenajai varonei Nīlei, meklējot savu pazudušo partneri Benu.

 

     Poļu klasikas klāstā Henrika Senkeviča “Haņa”. Tā ir grāmata, kas vēstī par dzīvi Polijas laukos, par jaunību un pirmo mīlestību, par draudzību, kurai jāpieredz lieli pārbaudījumi.

 

     Vakara romānu sērijā – Gunāra Tirzīša “Sīļa māja”. Tas ir stāsts par Sīļu dzimtu, par dzimtas pārstāvju dzīves priekiem un zaudējumiem starp 20. gadsimta “kara laukiem”. Grāmata vēsta par dzimtas pārstāvju spēku, par izklīšanu pasaulē un atkal atgriešanos.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit