Foto: wwwrezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 6. maijā Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 27 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Mazajiem lasītājiem piedāvājam iepazīties ar Sandras Švarcas grāmatu “Suņu mamma”, tā ir neliela stāstiņu sērija par suņiem, kas gan izklaidē, gan aizrauj, gan liek padomāt.

 

     Pusaudžiem atpazīstamu tēmu atklāj Maijas Bumbieres romāns “Dzirkstelīte”, jo visi sapņo par to, kā būs, kad es izaugšu, kāda man būs skaista māja, liela un laimīga ģimene, piedzīvojumi, daudz naudas, lieliska karjera un vēl, un vēl, un vēl…. Šī grāmata stāsta arī par to, kādu milzīgu lomu turpmākajā dzīvē un tās izvēlēs spēlē satiktie cilvēki.

 

     Sūzanas Pīzas Godua grāmata “Attiecību krustcelēs” noderēs tiem, kam ir aktuāli partnerattiecību jautājumi. Grāmatas autore nemudina ne šķirties, ne palikt kopā par katru cenu, bet piedāvā zināšanas, dažādu situāciju aprakstus un praktiskus vingrinājumus, kas ļauj lasītājam pašam pieņemt īsto lēmumu.

 

     Norvēģu rakstnieka Jū Nesbē cienītājiem šomēnes piedāvājam  spriedzes pilnu romānu “Dēls”. Tas stāsta par Soniju Lofthussu, kurš cietumā ir pavadījis gandrīz pusi dzīves, izciešot sodu par noziegumiem, kurus nav izdarījis. Kā samaksu viņš nepārtraukti saņem heroīnu, un daudzi ir ieinteresēti, lai viņš mūždien būtu narkotiku reibumā un nekad nepamestu cietuma sienas. Kad Sonijam izdodas uzzināt šokējošu patiesību par savu tēvu, kurš pirms vairākiem gadiem izdarījis pašnāvību, viņš izbēg no cietuma un sāk vajāt atbildīgos par tēva nāvi un negodu.

 

     Savukārt romantiskās literatūras mīļotājus iepriecināsim ar amerikāņu rakstnieces Mērijas Simses romānu “Mīlestības un gramatikas likumi”. Romāna varones Greisas dzīvē ir samilzušas problēmas, un viņa rod patvērumu dzimtajā pilsētā. Tur viņa sastop gan jaunības dienu mīlestību, gan iepazīstas ar kādu citu pievilcīgu vīrieti un pēkšņi attopas izvēles priekšā. Greisai ir jāizšķiras, kas viņu saista vairāk.

 

     Daces Judinas un Artura Nīmaņa romāns “Svilpotājs” ir cikla “Laika stāsti” sestā grāmata, kas grāmatas varoni Liliju Ruķeli-Spokāni ieved tādos notikumos, kuri pārspēj visbaisāko iedomu. Saglabāt skaidru skatu uz notikumiem Lilijai palīdz lietainā naktī uz ceļa sastapts svešinieks – atvaļinātais virsnieks Ainis Dūcis. Kas tad ir Svilpotājs – mītiska būtne, dabas parādība, izdomāts tēls vai īsts cilvēks? Par to lasiet šajā grāmatā.

 

     Sērijā “Es esmu…”  iznācis Osvalda Zebra romāns “Mežakaija” par latviešu rakstnieku un mākslinieku Gunaru Janovski. Stāstot par šo grāmatu, gribas citēt Ilzes Jansones teikto par grāmatas autoru: “Osvalds Zebris ieved mūs ietilpīgu simbolu un tipāžu pasaulē, kur literatūra ir pati dzīve un otrādi.” Cauri grāmatai vijas sen zināmā patiesība, ka par visu dzīvē ir jāmaksā un ka rēķinu par padarīto vai nepadarīto katrs saņem savā laikā un vietā.

 

     Laipni aicināti 2. bibliotēkā! Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.