Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2018. gada 17. decembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 53 jaunus izdevumus, tostarp 2 CD. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     E. Dempsijas grāmata “Modernā māksla” sniedz ieskatu vienā no aizraujošākajiem un dinamiskākajiem periodiem mākslas vēsturē – no impresionisma 19. gadsimta nogalē līdz 21. gadsimta jaunākajiem strāvojumiem. Katrā no sešdesmit astoņu mākslas virzienu aprakstiem sniegts kodolīgs tā skaidrojums, nosaukti spilgtākie paraugi un norādīts, kurās pilsētās un muzejos atrodamas plašākās attiecīgā virziena mākslas darbu kolekcijas.

 

     E. Grēns grāmatā “Nāves impērija” raksta par šausminošu un slepenu shēmu, kurā PSRS laikos daudzi bija iesaistīti nāvējošu bioloģisko ieroču (baktēriju, vīrusu, toksīnu u. c.) radīšanā. Neskatoties uz 1972. gadā pieņemto ANO konvenciju par bioloģisko ieroču aizliegšanu un to iznīcināšanu, PSRS turpināja to pretlikumīgu un plašu radīšanu.

 

     S. Petrovas un G. Uzulevičas metodiskais līdzeklis “Psihosociālā palīdzība bezdarbniekiem” apskata bezdarba problēmu, tā veidus, cēloņus un sekas. Autores analizē bezdarba ietekmi uz cilvēka psihoemocionālo stāvokli un meklē iespējamos risinājumus šai problēmai. Tiek piedāvāta ģimenes atbalsta programma bezdarbnieku pašsajūtas korekcijai un darba meklēšanas motivācijas stiprināšanai, kas ir praktiski pielietojama ikdienas darbā. Metodiskais līdzeklis adresēts visiem, kuri strādā ar bezdarbniekiem.

 

     Daiļliteratūras jaunumos M. Hornas sērijā “Lata romāns” iznākusī grāmata “Atgriešanās dzimtenē”. Zviedrijas latvietis Oto Kadiķis 65 gadu vecumā nolemj atgriezties dzimtenē, jo autokatastrofā zaudējis sievu un vēlas atrast līdzīgu sievieti – izsmalcinātām manierēm un labu raksturu, maigu... Viņa sapnis ir atvērt kafejnīcu kādā Latvijas mazpilsētā. Jau pirmajā dienā, pastaigājoties pa Rīgu un pusdienojot kafejnīcā, Oto ievēro Mairu, kuras uzvedība Oto sākotnēji atbaida, tomēr viņš uzaicina Mairu par savas kafejnīcas pārvaldnieci. Sākas attiecību līkloči.

 

     A. Mikeles grāmata "Zelta būrītis" ir otrais romāns sērijā par izmeklētāju Maksi Mežalu. Veiksmīgais uzņēmējs Georgijs Sudžava jeb, kā viņu dēvē draugi un tuvinieki, Goša tiek atrasts savā mājā noslepkavots. Uzsākot izmeklēšanu, Maksis Mežals drīz vien secina: viss nav tik vienkārši, kā izskatās. Visiem aizdomās turamajiem ir neapgāžams alibi, bet Gošas šķirtā sieva Dorote, kurai būtu vislielākā motivācija atriebties, ir pazudusi…

 

     L. fon Keizerlinkas grāmata “Tavas asaras uz mana vaiga” no sērijas “Stāsti bērna dvēselei” adresēta bērniem, kas piedzīvojuši krasas un sāpīgas pārmaiņas savā mazajā pasaulē. Kaut gan stāsti attēlo galvenokārt ārējus notikumus ģimenes dzīvē, tie vienlaikus ir kā dvēseles dzīves protokoli.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 2. janvārī.

 

Līdzīgi raksti