Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2021. gada 8. februāra līdz  31. martam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā skatāma rēzeknietes Tatjanas Gerasimovas dimanta izšuvumu mozaīku izstāde “Dimantu paradīze”. 

 

     Izstāde pārstāv ciklu “Radošie lasītāji”, kas uzsākts 2019. gadā un veidots ar mērķi parādīt bibliotēkas lasītāju mākslinieciskos talantus.

 

     Dimanta izšuvumi ir pārsteidzošas tehnikas rokdarbi. Šī metode pie mums atnāca no Ķīnas. Daudzi labprāt izvēlas šāda veida izšuvumus, jo gatavais rezultāts ir ļoti skaists. “Diamond” ir ļoti viegli saprast, un nav nepieciešamas īpašas prasmes. Shēma ir vienkārša. Ļoti ērti līmēt, izmantojot pinceti vai zīmuli.

 

     Šī izšūšana ir īpaši svarīga tiem, kam patīk rokdarbi un kas vēlas, lai mājas interjerā ir kaut kas pašdarināts. Šai metodei nav nepieciešama adata vai diegs, jo tā nav izšūšana, lai gan ārēji to ļoti atgādina. Izšūšanai var izvēlēties ļoti dažādas tēmas ar plašu krāsu spektru. Ikviens var atrast piemērotu savai gaumei – ziedus, ainavas, klusās dabas, dzīvniekus, ikonas un daudz ko citu. 

 

     Aicinām baudīt skaisto, ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus!