Dzīve kā ziņģe

     No 2021. gada 12. līdz 19. janvārim Rēzeknes Centrālā bibliotēkas abonementā skatāma grāmatu izstāde „Dzīve kā ziņģe”, kas veltīta Maestro Raimonda Paula jubilejai. 



     Komponists, pianists, diriģents, aranžētājs un producents Raimonds Pauls dzimis 1936. gada 12. janvārī Rīgā, Iļģuciemā.

 

Noderīgas saites

 

     

Īsi par dažiem ievērojamiem notikumiem Maestro dzīvē 2020. gadā

 

     Japānas valdība Raimondam Paulam piešķīra Uzlecošās Saules ordeni un Zelta starus ar kakla lentu. Kā norādīja vēstniecībā, apbalvojums tika piešķirts par ieguldījumu Japānas un Latvijas kultūras sakaru stiprināšanā ar mūzikas starpniecību, kā arī sapratnes veicināšanu abu valstu starpā. Vairāk šeit.  

 

     2020. gadā Raimonds Pauls pievēršas rokmūzikai un velta dziesmu dzejniekiem. Dziesma „Veltījums dzejniekiem” ir pateicība tiem, kuri cauri laiku laikiem palīdzējuši uzturēt latvisku garu un spēcinājuši mūs grūtos brīžos. Jauno dziesmu Maestro uzticējis izpildīt šī brīža grupas „Līvi” solistam Bukam (Jānim Buķelim). Dziesma tapusi, sadarbojoties ar mūzikas producentu Gintu Stankeviču, kurš veicis gan skaņdarba ierakstu, gan aranžiju. Interesants ir fakts, ka Raimonds Pauls dziesmā ierunājis (kā pats saka – ierepojis) tekstu, kas ir veltījums visiem latviešu dzejniekiem dižgariem. Komponists stāstīja: “(..) dziesmas pamatā ir Jāņa Petera vārdi. Dzejolī dzejnieku uzskaitījums bija garāks, bet dziesmā visus iekļaut neizdevās. Tad tā dziesma būtu bezgala gara.”  Vairāk – šeit

LTV Ziņu dienesta Intervija ar Maestro Raimondu Paulu un Buku (Jāni Buķeli) šeit.

 

     Interesanta  2020. gada 7. oktobra žurnālista Armanda Tripāna intervija ar Raimondu Paulu par slavu, sievu, politiku, šlāgeri, ordeņiem, taksistu, uztraukumu, dzeršanu, tautu utt. pieejama šeit.