dzejas dienas 2023 1

Foto: www.rezeknesbibliuoteka.lv

Rēzeknes Pielāgotās literatūras bibliotēkā-informācijas centrā Dzejas dienu ietvaros:

  • 13.septembrī plkst.11.00 tematisks pasākums “Dzeja elpo ar Tevi”

Dzejas dienas katru gadu bibliotēkā ir svētki. Tie ir svētki arī pašiem dzejniekiem, kad tieši viņi tiek iecelti notikumu centrā. Pasākumā “Dzeja elpo ar Tevi” notikumu centrā būs dzejdari no pašu vidus – Latvijas Neredzīgo biedrības biedri, kā arī citi bibliotēkas lietotāji.

  • no 01. līdz 18.septembrim dzejas grāmatu izstāde “Lai Dzeja Tevi uzrunā!”

Literatūru popularizējošā izstādē “Lai Dzeja Tevi uzrunā!” eksponēta dzeja, kas varētu likt izjust visdažādāko emociju gammu - skumjas, prieku, mīlestību, iedvesmu… Lai katrs lasītājs, dzejas krājumu verot, atrod to dzejoli, kas uzrunā tieši viņu!

  • no 01. līdz 22.septembrim tematiska izstāde “Neredzīgajam liriķim Eduardam Asadovam – 100”

Par liriķi dēvētais armēņu izcelsmes dzejnieks Eduards Asadovs dzimis 1923.gada 7.septembrī Turkmenistānā. Šis stiprais cilvēks, kam šogad apritētu 100, sāka rakstīt dzeju 8 gadu vecumā un nespēja pārstāt radīt ne mirkli, arī pēc tam, kad 21 gada vecumā zaudēja redzi. Par spīti daudziem likteņa triecieniem, viņš savu dzīvi veltīja cīņai par gaismu, labestību, mīlestību, rakstot par to savā dzejā.

Tematiskajā izstādē informatīvie materiāli atklās Eduarda Asadova likteņstāstu, bet, ieskatoties autora grāmatās, varēs pārliecināties, vai pelnīti neredzīgais dzejnieks iemantojis atzinību kā “mīlestības dzejnieks”.

  • no 18.septembra līdz 09.oktobrim bērnu zīmējumu izstāde “Dzejolis zīmējumā”

Tematiskajā izstādē zīmējumos bērni ataino kāda izvēlēta vai sava mīļākā dzejoļa saturu. Pie zīmējuma pievienots un izlasāms arī dzejolis.

Laipni aicināti svinēt Dzejas dienas 2023 kopā ar mums!