Bibliotēku nedēļa 2019

     No 2019. gada 22. līdz 28. aprīlim Latvijā noritēs Bibliotēku nedēļa, un  tas parasti ir laiks, kad bibliotēkas ar dažāda veida norisēm pastiprināti pievērš uzmanību sev, savam darbam un bibliotēku nozīmei sabiedrībā.

 

     2019. gada Bibliotēku nedēļas tēma: “Bibliotēkas – dialogs ceļā uz pārmaiņām”. Tēmas izvēle sasaucas ar Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) 85. ģenerālkonferences nosaukumu “Libraries: dialogue for change”, kas 2019. gadā notiks Atēnās, Grieķijā.

 

     Šogad Bibliotēku nedēļā Rēzeknes pilsētas bibliotēkas – Centrālā bibliotēka, 2. bibliotēka un Bērnu bibliotēka – aicina pie sevis visu vecumu cilvēkus. Bibliotēkas piedāvā  izzinošas ekskursijas, medijpratības stundas visām vecumgrupām, nodarbības e-grāmatu lietošanas prasmju apguvē, datubāzu lietošanas gudrības un vēl daudz ko citu. Piedāvātās aktivitātes ir bez maksas, grupas aicinām iepriekš pieteikties (Rēzeknes Centrāla bibliotēka – tālr. 64622061; 2. bibliotēka – tālr. 64632723; Bērnu bibliotēka – tālr. 64623069).

 

 

     Bibliotēku nedēļas laikā notiks akcija “Atnāc un iegūsti. Atlaide parādniekiem”. Akcijas laikā no aizmāršīgajiem lasītājiem, kuri ieradīsies bibliotēkā un nodos grāmatas, kavējuma soda nauda netiks iekasēta. Šajā laikā ir iespējams arī atjaunot bibliotēkas abonementu tiem lasītājiem, kuri nav varējuši nomaksāt soda naudu par laikus nenodotajām grāmatām. Vienīgais noteikums – akcijas laikā jāatnāk uz bibliotēku. Šajā sakarā aicinām būt atbildīgiem par bibliotēkā paņemtajiem materiāliem.

 

Citas Bibliotēku nedēļas aktivitātes

 

Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā, Atbrīvošanas alejā 81

 

24. aprīlī plkst. 16.00 notiks vispārizglītojošs pasākums „Cilvēka ekoloģija”, kuru vadīs Ilga Gorsvāne, sertificēta NLP meistare, NLP pasniedzēja

 

25. aprīlī plkst. 15.00 Rēzeknes Centrālās bibliotēkas svinīgs Gada balvas „LASIs 2018” pasniegšanas pasākums

26. aprīlī plkst. 14.00 Latgaliešu valodas radošā darbnīca (atzīmējot 27. aprīli – Latgales kongresa dienu).

 

No 23. līdz 28. aprīlim skatāma foto izstāde „#bibliotekārumode”.

No 23. līdz 28. aprīlim skatāmas grāmatu izstādes „Mazas, lielas, biezas, plānas…”, „Lasītājs iesaka lasītājam”.

 

2. bibliotēkā, Atbrīvošanas alejā 166

No 23. līdz 26. aprīlim noritēs foto akcija “Grāmata kā personības turpinājums jeb nofotografējies ar savu grāmatu!”

No 23. līdz 28. aprīlim skatāma tematiska  izstāde “Bibliotēkas – dialogs ceļā uz pārmaiņām” un grāmatu izstāde “Lasītājs iesaka lasītājam”.

 

Bērnu bibliotēkā, Dārzu ielā 37

No 23. līdz  28. aprīlim skatāma tematiska izstāde “Mēs – Latvijas Gaismas pils simtgadē”.

 

     Mēs, bibliotekāri, dodam iespēju piekļūt informācijai, zināšanām un kultūrai, atbalstot mācīšanos, radošumu un iedvesmojot sabiedrību. Mums ir svarīgi stāstīt par bibliotēku nozīmi kultūrā, izglītībā, valsts un sabiedrības attīstībā! Mēs iedrošinām cilvēkus mācīties, attīstīties un pieņemt drosmīgus lēmumus!

 

     Esiet zinātkāri un drosmīgi, nāciet uz bibliotēku!