Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Sagaidot Starptautisko baltā spieķa dienu, kas būs 15. oktobrī, un veicinot sadarbību starp pilsētas bibliotēkām, Rēzeknes 2. bibliotēka pie sevis ir uzaicinājusi īpašus viesus.

 

     17. oktobrī plkst.10.30 pilsētas 2. bibliotēkā (Atbrīvošanas alejā 166) ar literāri muzikāli informatīvu pasākumu „Īpaši viesi no īpašas bibliotēkas” viesosies Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Rēzeknes filiālbibliotēka.

 

      Šajā pasākumā Rēzeknes neredzīgo bibliotēka, stāstot par saviem pakalpojumiem un aktivitātēm, informēs pilsētas iedzīvotājus un arī bibliotekārus par iespēju gan turpināt dzīvot grāmatu pasaulē, gan radoši izpausties un aktīvi komunicēt arī tad, kad cilvēka redzi ir skāruši lielāki vai mazāki traucējumi.

 

     Bibliotēkas viesi sniegs arī informāciju par Starptautisko baltā spieķa dienu un to, kas īpašs jāzina autovadītājiem. Radošākie neredzīgo bibliotēkas lietotāji lasīs savu sacerēto dzeju un sniegs muzikālus priekšnesumus. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja piedalīties interesantā viktorīnā, ko sarūpējuši ciemiņi, kā arī nopelnīt balvas.

 

     Informējam, ka no 16. oktobra 2. bibliotēkā varēs apskatīt arī īpašas grāmatas – izstādē „Redzam citādāk” Rēzeknes neredzīgo bibliotēka piedāvās iepazīties ar grāmatām Braila rakstā, ar dažādos formātos ieskaņotām audiogrāmatām, ar taktilām un palielinātā raksta grāmatām, kā arī ar citiem šīs bibliotēkas informācijas resursiem.

 

     Visi tiek laipni aicināti gan uz izstādi, gan pasākumu!