Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Sestdien, 2019. gada 9. martā, Gaismas pilī notika Lielie lasīšanas svētki, kuru laikā uz Ziedoņa zāles lielās skatuves tika paziņoti un apbalvoti Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2018 laureāti.

 

     Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas grāmatu kolekcijas lasīšanā un vērtēšanā šogad iesaistījās 630 bibliotēkas un vairāk nekā 17000 lasītāju.

 

     Paši mazākie žūrijas dalībnieki savā 5+ vecuma grupā vislielāko atzinību piešķīra Mariannas Dibikas dzīvespriecīgajai grāmatai „Pastnieks Pele”, otrajā vietā ierindoja Veronikas Kaplānas un Greguāra Mabīra stāstu „Kā vilku piemin, tā vilks klāt”, bet trešajā vietā – Tīas Selli grāmatu „Mia ir priecīga”.

 

     9+ vecuma grupā bērni par savu favorīti ir atzinuši Hokona Ēvreosa grāmatu „Brūne”. Otro vietu mazie žūrijas eksperti piešķīra Sallas Simukas romānam „Sirdsmāsas”, bet trešo – Mihaela de Koka sirsnīgajam stāstam „Kā vecmamma vislaik samazinājās”.

 

     Nedaudz lielākie eksperti savā 11+ vecuma grupā pirmajā vietā ierindoja Kristīnes Hamillas grāmatu „Vislabākās zāles”, otrajā vietā – Aivara Kļavja romānu „Melnais akmens”, bet trešajā – Brūveru ģimenes dzejoļu krājumu „Brūveri brūvē”.

 

     Jaunieši savā 15+ vecuma grupā par vislabāko grāmatu atzina Keisijas Vestas romantisko stāstu „P.S. Tu man patīc”, otrajā vietā ierindoja Kerijas Drūrijas grāmatu „Septītā kamera”, bet trešajā – Somana Čainani romānu „Labā un Ļaunā skola”.

 

     Vecāku grupas pārstāvji pirmo vietu piešķīra Andželas Naneti grāmatai „Mans vectēvs bija ķiršu koks”, otro – Ingunas Ulas Cepītes „Ulsikam”, bet trešo – Kai Āreleidas romānam „Pilsētu dedzināšana”.

 

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkā no 11. marta šīs grāmatas ir apskatāmas izstādē „Labākās no labākajām! Grāmatas – Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2018. gada laureātes”.