Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes pilsētas Bērnu bibliotēkā rudens mēnesī plaukti papildināti ar jauno grāmatu kolekciju. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Vismazākajiem lasītājiem piedāvājam krāšņi ilustrētas bilžu grāmatas.

 

     Pasaules skaistāko šūpuļdziesmu izlasē iekļautā latviešu tautasdziesma Aijā, žūžū, lāča bērni” izdota mākslinieces Agijas Stakas brīnišķīgi ilustrētā grāmatiņā.

 

     Izdevumā „Pasakas un mīklas” iekļautas jaukas un sirsnīgas latviešu tautas pasakas. Krāsainie zīmējumi palīdzēs labāk iepazīt pasaku tēlus. Lasi pasakas un atmini mīklas!

 

     Ulda Ausekļa dzejas grāmatā bērniem „Divas astes mušas kuļ” apkopoti dzejoļi par runci Franci un minci Munci.

 

     Brāļu Grimmu pasaka „Brēmenes muzikanti” stāsta par dzīvniekiem un viņu piedzīvojumiem plašajā pasaulē. Grāmatiņā ir izteiksmīgas un košas ilustrācijas.

 

     Forsēna-Ērlina un Kārla Jūhana gulētejamā pasaciņa „Trusītis, kurš ļoti gribēja aizmigt”, palīdz bērniem viegli aizmigt un miegā labi atpūsties, veicināt drošības sajūtas veidošanos un nostiprināt fizisko veselību.

 

     Bērniem viegli lasāmās Helēnas Brosas grāmatiņas: grāmata „Labākās draudzenes”  stāsta par draudzību, kurā var gadīties strīdi un pārpratumi, bet izrādās, ka salīgt mieru ir vienkāršāk, nekā sākumā šķiet. Otrajā grāmatiņā „Labākais draugs” aprakstīta draudzība, kurā ir gan rotaļas un jautrība, gan arī rūpes un atbildība. Suņuks to spēj iemācīt vislabāk!

 

     Aizraujošā, intriģējošā un izglītojošā detektīvu grāmatu sērijā bērniem “Agata Mistērija” iznākušas Sera Stīva Stīvensona grāmatas Safari misija” un Sekojot dimantam”. Grāmatā Safari misija” jaunie detektīvi Agata un Lerijs dodas uz Keniju. Viņiem tur ir jāatrod pazudusī baltā žirafe. Krāsaini, koši apraksti par Āfriku, neredzēti putni un baisas lauvas, vietējās ciltis un tērpi grāmatu ļaus salīdzināt ar Nacionālās ģeogrāfijas atlantiem un tās košajiem raidījumiem. Savukārt grāmatā „Sekojot dimantam” tiek rakstīts par bagātā izsoļu namā nozagto dimantu. Agatai un Lerijam ir  liels izaicinājums – viņiem jādodas uz Amsterdamu un jāatklāj zaglis, kurš uzlauzis visdrošāko bruņu koferīti un dimanta vietā atstājis parastu akmeni.

 

     Jaunajiem lasītājiem – Timo Parvelas grāmata „Pauls raksta blogu”, kas stāsta par labsirdīgo mazo palaidni, Paulu, kurš pamazām atklāj aizraujošo datoru pasauli un pat sāk rakstīt blogu. Tā kā ir vasaras brīvlaiks un skolā nekas nenotiek, Paula ierakstu centrālais notikums ir tēvoča ciemošanās, gājieni uz peldbaseinu, tikšanās ar draugiem un vecāku sarunu atstāsts.

 

     Džima Smita grāmata „Es neesmu neveiksminieks” stāsta par zēnu Bariju Lūzeri, kurš nekad nav bēdīgs, ka viņu tā sauc, bet kopš skolā parādījies Darens Darenovskis, zēna dzīve pārvērtusies par elli.

 

     Katra jauna Džeronīmo Stiltona piedzīvojumu grāmata iepriecina lasītājus ar aizraujošu sižetu. „Uzmanību, sniega cilvēks!” ir par  profesoru Voltu, kurš bija pazudis Himalaju kalnos un uzdūries sniega cilvēku pēdām. Vai Džeronīmo atradīs profesoru? Sniegputenis, necaurredzama migla un milzīgi pēdu nospiedumi – pietiekams komplekts, lai rastos satraukums, vai ne? Savukārt grāmatā „Dīvainais notikums olimpiskajās spēlēs” uzzinām, ka visās olimpiādes sacensībās uzvarējuši vienas valsts sportisti. Savādi! Un vēl – šie sportisti bija ārkārtīgi līdzīgi.

 

     Rakstnieka Krisa Ridela grāmatā „Ada un stindzinošā skate” stāstīts par slavenākajiem pasaules rakstniekiem, kas ierodas uz  Drūmasu pils literāro suņu skati, izrādīt savus lutinātos suņus. Bet Drūmasu pilī notiek kaut kas dīvains – noslēpumaini pēdu nospiedumi, kaucieni naktī un dažas aizdomīgi apgrauztas kurpes. Vai Ada spēs noskaidrot, kas notiek, pirms iestājies nākamais pilnmēness?

 

     Pīčones Lizas „Toms Geitss. Viss ir lieliski (it kā)” trešā grāmata par Tomu Geitsu ir viegla un dzirkstoša kā citronu limonāde. Īsti piemērota atpūtas brīžiem! Tā patiks arī vecākiem, jo autores humors ļauj atpazīt daudzas situācijas, kas raksturīgas ikvienai ģimenei, kurā aug pusaudži.

 

     Autores Lorenas Čaildas grāmatas „Klerisa Bīna, tikai neskaties!” galvenās varones prātu allaž nodarbina daudzi sarežģīti jautājumi, taču pēdējā laikā visvairāk rūpju meitenei sagādā pārmaiņas.

 

     Jaunās grāmatas gaida savus lasītājus bērnu bibliotēkā Dārzu ielā 37.