Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Jaunais gads ir atnācis ar jaunumiem arī Bērnu bibliotēkas grāmatu plauktos.

 

     Kamēr vēl dzīvojam Ziemassvētku laika noskaņās, var ielūkoties vairākās grāmatās, kas vēsta par šo svētku laiku un prieku. Norberta Lenda  grāmatā “Ziemassvētku pelēna noslēpums” var uzzināt, kā tad ar to dāvināšanas prieku ir kuplā peļu ģimenē. Savukārt Toma Flečera grāmatā Ziemsvētkuzaurs” notikumi savērpjas tādā putenī, ka spēj tik izsekot līdzi.

 

     Šķiet, ka ziema šogad par Latviju ir mazliet piemirsusi, līdz ar to ir labi, ka vismaz grāmatas atgādina par sniegu un ledu. Marjus Marcinkeviča grāmata Svizis” aizvedīs neparastā piedzīvojumā uz ledus. Par šo grāmatu plašāku atsauksmi var lasīt šeit.

 

     Ir tik labi ziemas dienā apsegties ar kādu siltu pledu un, nesteidzīgi malkojot siltu tēju, iepazīt pasaku pasauli, tomēr kas notiek, ja pasakas tā netīšām sajaucas? Par to var lasīt Rutas Svažas grāmatā Sajauktās pasakas”. Šai grāmatā mākslinieks Gusts Linkevičs ir uzbūris tik krāšņu sajauktu pasaku pasauli, ka mazajam lasītājam ir daudz ko pētīt un šķetināt, kas no kuras pasakas ir.

 

     Ineses Valteres grāmatas Pasakas ģimenei turpinās” pasauli, kura ir ļoti krāsaina un dažādu jocīgu būtņu pārpilna, vizuāli attēlojusi māksliniece Gunta Zaļaiskalns, filigrāni uzzīmējot vissīkākās detaļas. Šīs ir pasakas par vērtībām, par kurām steidzīgajā ikdienas skrējienā reti kad aizdomājamies, un katras pasakas beigās ir gan atziņa, gan jautājumi, ko pārrunāt ar bērnu.

 

     Arī Ieva Samauska grāmatā Septiņas spārnotas atziņas mazā somiņā” stāsta par  tām vērtībām un atziņām, kas ir stipras un atbalstošas ģimenes pamats. Mazais somzīlītis Tils no olas izšķiļas vēlāk nekā viņa brāļi un māsas, un viņam nekādi neveicas iemācīties lidot, bet – ja putns neprot lidot, tad viņam uzglūn daudz dažādu briesmu…

 

     Par draudzību un izpalīdzēšanu grāmatā Mušiņa, kurai sasāpējās vēders” stāsta Kristīne Neimane. Šajā grāmatā ir tieši tik daudz teksta un zīmējumu, lai to pa vienu vakaru varētu izlasīt sākumskolas skolēns.

 

     Līgas Rozentāles grāmata Žū-žū. Miega pelēns” ar Agijas Stakas ilustrācijām stāsta par pelēnu, kurš atšķiras no pārējiem peļu mazuļiem. Viņam ir paredzēts kāds ļoti īpašs darbs – atvilkt miedziņu bērniem vakaros. Klausoties pasaku par miega pelēnu un pētot mīļuma pilnos Agijas Stakas zīmējumus, mazie bērni ātri vien iemigs saldā miedziņā.

 

     Monse Džunjena un Lusija Serano interaktīvā grāmata Centiņš un Eiriņa” aizraujoša stāsta veidā bērniem iemācīs saprast, kā nauda tiek pelnīta, kā darbojas bankas, kā pirkt un krāt.

 

     Vecāki ļoti labi pazīst to izmisuma sajūtu, kad bērni, lai arī viņiem tiek mācīts un atgādināts par labu uzvedību, sāk uzvesties nerātni. Tāpēc ik pa laikam atkal un atkal ar bērniem ir jārunā par uzvedības noteikumiem. Lai saruna būtu ne tik pamācošā tonī, var līdzēt kopēja Tonija Volfa grāmatas Zoslēni mācās labu uzvedību” lasīšana un sarunas par notikumiem zoslēnu dzīvē.

 

     Šī ir tikai neliela daļa no janvāra jaunumu klāsta, uz tikšanos Rēzeknes Bērnu bibliotēkā!