Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkā sekmīgi turpinās konkurss „Saulainā komanda” ar mērķi vairāk uzzināt par Sauli un iedegt izziņas interesi bibliotēkas lasītājos. Konkurss ar dažādām norises vietām notiek kopš 2016. gada 16. janvāra.  

 

     Konkursā aktīvi piedalījās 7. klašu skolēnu komandas no septiņām pilsētas skolām: „Saules spēks” no Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas; „Komanda RA” un „Saulīte” no Rēzeknes 2. vidusskolas; „Светлячок” no Rēzeknes 3. vidusskolas; „Солнечные лучики” no 4. vidusskolas; „Saules enerģija” no 5. vidusskolas; „Saules zaķīši” un „Солнечный квартет” no 6. vidusskolas; „Saules bērni” un „Saules stariņi” no Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas.

 

     Piecos konkursa posmos dalībnieki tuvāk iepazinās ar bērnu bibliotēkas darbu. Bibliotekārajās stundās guva teorētiskas un praktiskas zināšanas darbā ar e-katalogu, lai atrastu grāmatas, kuru nosaukumā ir vārds „Saule”.

 

     Savukārt astronomijas skolotājas Lienas Poišas vadībā skolēni guva jaunas zināšanas par zvaigzni SAULE, piedalījās divās viktorīnās par Sauli, dziedāja saulainās dziesmas, kā arī Nacionālo biedrību kultūras namā demonstrēja radošos darbus „Katram sava saulīte”. Saulaino komandu dalībnieki lietderīgi pavadīja brīvo laiku gan bibliotēkā, gan gatavojot mājas darbus un konkursa gaitā paši kļuva saulaināki!

 

     2. aprīlī Nacionālo biedrību kultūras nams saulainajām komandām dāvināja ielūgumus uz Lietuvas deju grupas „SMILE” koncertu. Deju grupas vadītāja un horeogrāfe Irina Dudaka pēc koncerta deva padomus un idejas kā veidot horeogrāfiju saulainajai zibakcijai, kuru saulainā komanda gatavojas prezentēt vienīgajā Eiropas Saules muzejā Rīgā – 3. maijā – Vispasaules Saules dienā.

 

     Pēc 5 posmiem bija trīs līderi – komandas „Солнечный квартет”, „Saules zaķīši” un „Saules stariņi”. Bibliotēku nedēļā 20. aprīlī saulainās komandas piedalīsies orientēšanās spēlē „Krēslas laiks bibliotēkā”. Uzvarētāji tiks apbalvoti ar speciālām balvām no Saules muzeja, kur konkurss 3. maijā arī noslēgsies.