Foto: Zvaigzne ABC

     Ceturtdien, 2018. gada 9. augustā, Rīgas Pasažieru ostā kuģa „Romantika” plašajās telpās notika SIA „Apgāds Zvaigzne ABC” rīkotā projekta „Lasīšanas stafete 2018” noslēguma pasākums, uz kuru bija ielūgti arī Rēzeknes Bērnu bibliotēkas (RBB) darbinieki.

 

     Lasīšanas stafete notika jau ceturto gadu pēc kārtas, tās mērķis ir popularizēt grāmatu lasīšanu, īpašu uzmanību pievēršot jaunizdotajām grāmatām, un veicināt sarunas par šīm grāmatām bērnu un jauniešu vidū vecumā no 7 – 16 gadiem. Stafetes dalībnieku uzdevums ir iesniegt savas atsauksmes par izlasītājām grāmatām un dalīties ar tām sociālajos tīklos. Atsauksmes par izlasīto vērtē žūrija (skolotāji, literāti un iepriekšējo Lasīšanas stafešu uzvarētāji).

 

     Lasīšanas stafetes noslēguma pasākumu atklāja SIA „Apgāds Zvaigzne ABC” valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka. Pēc tam sekoja uzvarētāju apbalvošana. Tradicionāli ierasts, ka balvas uzvarētājiem pasniedz rakstnieki un tulkotāji.

 

 

     Vecuma grupā no 7 līdz 9 gadiem balvas (50 vai 100 eiro un grāmatu „Mana un tava Latvija”) uzvarētājiem pasniedza Koko un Riko grāmatu sērijas autore Evija Gulbe. Vecuma grupā no 10 līdz 13 gadiem balvas (50 vai 100 eiro un grāmatu „Mazā ģeogrāfijas enciklopēdija. Latvija”) pasniedza rakstnieks Valdis Rūmnieks. Šajā vecuma grupā bija vislielākais dalībnieku skaits. Vecuma grupā no 14 līdz 16 gadiem balvas (50 vai 100 eiro un grāmatu „100 dzejoļi Latvijai”) pasniedza rakstniece Laura Dreiže.

 

     Tika pasniegtas arī veicināšanas balvas, žūrijas speciālbalvas un TALLINK jūras ceļojuma dāvanu kartes maršrutā Rīga – Stokholma – Rīga (1 – 4 personām). Jūras ceļojumu ieguva arī Rēzeknes Bērnu bibliotēkas lasītājs Sandis Bulduris.

 

 

     Tāpat balvas un pateicības rakstus saņēma bibliotēkas. Mīlētāko bibliotēku TOP desmitniekā iekļuva arī Rēzeknes Bērnu bibliotēka, kura saņēma gan pateicības rakstu par atsaucību un lasītprieka veicināšanu, gan arī Zvaigznes grāmatnīcas dāvanu karti 50 eiro vērtībā jaunu grāmatu iegādei.

 

     Lasīšanas stafetes noslēguma pasākumu kuplināja iluzionista Edžus un viņa asistentes Ievas priekšnesumi, viņi klātesošajiem rādīja burvju trikus un drosmīgākos pasākuma dalībniekus aicināja arī tajos iesaistīties. Pasākuma laikā notika arī fotografēšanās ar rakstniekiem, tulkotājiem un žūrijas locekļiem.

 

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkas darbinieki ļoti lepojas gan ar galvenās balvas ieguvēju Sandi Bulduri, gan ar pārējiem bibliotēkas lasītājiem, kuri piedalījās šajā aizraujošajā stafetē. Paldies par labām un sirsnīgām atsauksmēm!