Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2016. gada 1. oktobrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 46 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Aleksa Novaka darbs “Grāmata, kuras nav”  stāsta kā izkļūt no vāveres riteņa un nopurināt putekļus no sava sapņa. Izlasot šo grāmatu, jūs atklāsiet desmit paņēmienus, ko piedāvā autors, par to, kā ietekmēt savu domāšanu, lai izmainītu savu dzīvi un lai tiektos pēc tā, ko patiesi vēlaties, turklāt, kā saka pats autors, paliekot ierastā sabiedrības modeļa ietvaros.

 

     Autors uzsver, ka šī dzīve ir nepareiza, jo ikdienas steigā mums neatliek laika pašiem. Autors piedāvā sistēmu, kā to mainīt.

 

     Imants Zembergs mācījies Aizputes meža tehnikumā, vēlāk LLA Mežsaimniecības un mežtehnikas fakultātē. Darba gaitu sākumā bija meistars-meža tehniķis, vēlāk – Lubānas mežrūpniecības direktors.

 

     Savas grāmatas “Mežs – mūža mīlestība” ievadā Imants raksta: “Vairāku gadu garumā esmu kavējies atmiņās par savā dzīvē notikušo. Nebiju domājis, ka rakstīšu, bet tiku draugu iedvesmots un vienu otru reizi pat jutu netieši izteiktu lūgumu rakstīt. Viņi to pamatoja tā, ka aiziet gadi un pamazām liktenis drupina mūsu paaudzi, kas ar savu aiziešanu paņems līdzi arī pagātni.”

 

     Autors darbā min reālas personas, kuras satiktas viņa dzīves laikā – minot to īstos uzvārdus, kā arī attēlotie notikumi ir no dzīves ņemti. Autors grāmatu veltījis savas paaudzes meža nozares darbiniekiem.

 

     Romāna “Nezūdošā vērtība” pamatā ir tik tiešām – nezūdošas vērtības. Autore      Daina Avotiņa darbā attēlo konkrētas sievietes, Sniedzes, dzīvesstāstu, kas izvijas caur sarežģītām dzīves vijām – tiek piedzīvots karš, tiek zaudēti tuvinieki, mājas un cerētās izglītības iespējas, taču pretī tiek saņemts milzīgs rūdījums un tiek satikti daudzi labi cilvēki. Un, pats galvenais, Sniedzei izdodas saglabāt sirds skaidrību un labestību un pašu svarīgāko – apziņu, kā arī nostāju, ka dzimtā zeme ir mana un tā ir mana nezūdošā vērtība.

 

     Samuela Bjorka meistardarbs “Es ceļoju viena” ir izdots 23 valstīs un tas ir kļuvis par starptautisku dižpārdokli. Tā ir pirmā grāmata sērijā par izmeklētājiem Holgeru Munku un Mīu Krīgeri.

 

     Norvēģiju pāršalc vārdos neizsakāmas šausmas, kad pazūd vairākas sešgadīgas meitenes, kas vēlāk tiek atrastas mirušas, ar zīmīti ap kaklu: “Es ceļoju viena”. Vai uzdarbojas sērijveida slepkava?

 

     Panika pieaug, Holgers Munks ar savu specvienību uzsāk lietas izmeklēšanu un viņiem ļoti noderētu izcilās izmeklētājas Mīu Krīgeres palīdzība. Bet vai Holgeram izdosies pierunāt personīgās dzīves traumu pārmākto Mīu atgriezties komandā un pārliecināt priekšnieku, ka Mīu būs spējīga paveikt šo darbu?

    

     “Nesalauztais” – neparasts stāsts par drosmi, izdzīvošanu un nepakļāvību. Autore  Lora Hillenbrenda to velta visiem, kas ievainoti un nomaldījušies no ceļa.

 

     Šis darbs ir Luīja Zamperini, reāla cilvēka, fikcionalizēta biogrāfija, ko no vienas puses var lasīt kā aizraujošu piedzīvojumu romānu, no otras puses, tā ir smaga un nopietna lasāmviela, kas vēsta par 20. gadsimta baisajiem notikumiem, kas sadragāja neskaitāmus likteņus. Taču “Nesalauztais” liecina par cilvēka spēju izdzīvot un virzīties tālāk, neskatoties un to, ka sapnis ir nomainīts pret pazemojumiem karagūstekņu nometnēs Japānā.

 

     Šis darbs liecina arī par to, ka reālā dzīve savā gājumā, bieži vien pārspēj romānos un citos stāstos veidotās reālijas.

 

     Katrīna Teilore ir vācu rakstniece, vairāku romantisko romānu autore. Viņas darbi Vācijā ieņem stabilu vietu pārdotāko grāmatu topos un kļuvuši par Spiegel dižpārdokli.

 

     Katrīnas Teilores triloģijas “Daringemhola” trešā grāmata “Atgriešanās” vēsta par spēcīgām jūtām un ilgi glabātiem noslēpumiem…

 

     Bens Sterlings atgriežas Daringemholā kopā ar Keitu. Viņš pārdevis savu firmas daļu, lai glābtu muižu no ūtrupes. Tomēr vietējiem viņa plāni šķiet pārāk pārdroši, pārāk ārzemnieciski, īpaši tiem iebilst tēvocis Timotijs, kurš izmanto ikvienu iespēju, lai to izrādītu.  Benam ik dienu jāsaskaras ar apkārtējo nelabvēlīgu attieksmi un viņš sāk apšaubīt atgriešanos Daringemholā. Keitai ir grūti noskatīties, cik nelaimīgs kļūst Bens, tāpēc, lai arī pašai grūti to pieņemt, viņa mudina Benu pieņemt bijušā biznesa partnera piedāvājumu un atgriezties Amerikā.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 17. oktobrī.