Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2016. gada 16. decembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 23 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Filisa Buksa ir maģistrante pedagoģijā un komunikācijas zinātnēs un doktorante hiropraksē. Grāmatas “Uzveikt disleksiju” autore ir arī klīniskā uztura speciāliste, kas vairāk nekā divdesmit piecus gadus strādājot ar tūkstošiem bērnu, vecāku un pedagogu, ir pierādījusi, ka disleksiju var uzveikt.

 

     Grāmatā autore pierāda, ka pārmaiņas ir iespējamas un ka disleksija nav zīmogs visai dzīvei. Autore piedāvā veidus, kā ar atbilstošu terapiju var mainīt un uzlabot smadzeņu darbību, un uzsver, ka uzturam, fiziskām aktivitātēm, rotaļām un mūzikai ir pozitīvs iespaids uz vispārēju mācīšanās spēju uzlabošanu.

 

     Rutas Darbiņas sastādītajā grāmatā “Trauki mūsu mājā” tiek rakstīts par traukiem, ko lietojam ikdienā. Grāmatā sniegts ieskats trauku un galda piederumu vēsturē, raksturoti materiāli, no kuriem mūsdienās tiek ražoti trauki un citi virtuves piederumi. Grāmata rosina izvērtēt, cik veselībai drošus traukus un sadzīves ķīmiju lietojam ikdienā un kā tas ietekmē mūsu veselību.

 

     Endrū Gross ir vairāku bestselleru autors. Autora spalvai pieder arī aizraujošais trilleris “Melnais zelts”.

 

     Izbijušu izmeklētāju Taju Hauku šokē televīzijā dzirdēta ziņa, kas pavēsta par brokera ģimenes nogalināšanu, kuras vidū bija arī kāda viņam dārga sieviete…

Kopā ar Naomi Blūmu, Savienoto Valstu Finanšu departamenta aģenti, viņš nolemj veikt izmeklēšanu. Tās laikā atklājas nežēlīga un smalki izstrādāta globāla shēma, kas ved uz pasaules finanšu sistēmas sabrukumu.

 

“Mīlošie un mēnessērdzīgie” ir latviešu rakstnieka Ērika Kūļa stāstu krājums. Tas ļauj lasītājam vērsties pie sevis, meklējot atbildes uz dažādiem dzīves jautājumiem.

 

     Vai dzīvnieku var pielīdzināt cilvēkam? Vai instinkti ir visvareni? Vai cerība ir stiprāka par nāvi? Vai gaismas un tumsas riti ir mūžīga cīņa vai solidāra līdzās pastāvēšana un vai patiešām tie esam mēs – mēnessērdzīgi arī savās dienas gaitās?

 

     Autora īsproza nesniedz tiešas atbildes uz šiem jautājumiem, taču dod iespēju paskatīties uz sevi no malas un izbaudīt dažādo emociju gammu, kas iegūstama lasot. Dzīve – dažādās tās nokrāsās, smaržās un garšās, tas ir tas, par ko šajā krājumā raksta autors.

 

     “Puišu saraksts” ir Emīlijas Lokhārtas darbs, kas stāsta par piecpadsmitgadīgo Rūbiju Oliveru, kas mācās Teitas vidusskolā. 10 dienās viņas dzīve pilnīgi izmainās – pēkšņi viss ir slikti un tam visam galvenais iemesls ir, protams, puiši. Vecāki Rūbijai nolīgst psihoterapeitu, kas uzklausa viņas stāstus par 15 puišiem. Vai viņai tiešām ar katru no tiem kaut kas ir bijis vai vienkārši tiek radīta problēma tur, kur tās nav?

 

     “Mājas bez durvīm” ir turpinājums Ievas Melgalves grāmatai “Mirušie nepiedod”. Šo grāmatu var lasīt arī nezinot pirmās grāmatas notikumus. Pietiks vien ar to, ka zināsiet, ka šajā pasaulē valda emocijas, kas ir maģijas avots un šī maģija var būt gan glābiņš, gan posts.

 

     Bruonu pilsētā Grāa norisinās aizraujošs psiholoģisks detektīvstāsts. Vadošajiem burvjiem taisnīgums nav svarīgs un lai apturētu noslēpumainās slepkavības, kas skārušas vienkāršo ļaužu sievietes un pat kādu jaunu burvi tiek apcietināts galvaspilsētas mags Rems un svešzemniece Vega, kura kopš ieceļošanas pilsētā centās turēties savrup.

 

     Vega un Rems cietuma noslēgtībā izcīna klusu un nežēlīgu cīņu, ik mirkli saskaroties ar briesmīgāko sodu – vientulību. Psiholoģiskas peripetijas, manipulācijas ar emocijām, senu mītu un arhetipu atspoguļojumi ir savīti šajā darbā.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

     Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 2. janvārī.

 

     Grāmatu jaunumi Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā tiek publicēti divas reizes mēnesī!