Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada 1. martā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 29 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Latviešu uzņēmējs un miljonārs Jūlijs Krūmiņš grāmatā “Iļģuciema pašpuikas stāsti” vēsta par to, kā ir uzaugt pēckara Latvijā, kā pierādīt sevi un izveidot plaukstošu biznesu. Autors atklāti raksta par sevi un spilgtos epitetos min arī citas sabiedrībā pazīstamas personas.

 

     Par trešo zvaigzni mātes Latvijas rokās lasiet Māra Lindes grāmatā “Latgale”.  Grāmata ir autora veltījums Latgalei.

 

     Savā darbā autors raksta “(..) Ilgu laiku Latgale bija atrauta no Mātes Latvijas, tajā bija aizliegts viss latgaliskais.” Var droši teikt, ka darbs nav tikai par Latgali un latgalisko vien, bet arī par Latviju un latvisko kopumā, tās šodienas veidolā.

 

     Sērijā “Garīgi tikumiskā kultūra” iznācis autores Tatjanas Mikušinas un Jeļenas Iļjinas rakstu krājums “Mūzikas noslēpumi”, kurā autores raksta par skaņas un mūzikas ietekmi uz cilvēka dzīvi, kā arī uz vidi apkārt. Autores darbā sniedz ieskatu tajā, kā ar mūzikas skaņām iespējams iespaidot un mainīt savu dzīvi.

 

     Pazīstamo romānu “Sargies ziemeļvēja” un “Visi septiņi viļņi” autors, Daniels Glatauers iepazīstina latviešu lasītāju ar jaunu romānu “Mūžam tavs”. No vācu valodas tulkojusi Silvija Brice.

 

     Judīte, apsviedīga un enerģiska trīsdesmitgadniece un arhitekts Hanness, neprecējies vīrietis spēka gados, nejauši satiekas lielveikalā. Pēc tam viņi satiekas atkal un atkal. Ātri vien Hanness kļūst par neatņemamu Judītes dzīves daļu. Varētu pat sacīt, viņš ir nepārtraukti klātesošs, pat sapņos.

 

Par dzīvnieku un cilvēku attiecībām lasiet sirsnīgajā un humora pilnajā darbā “Suņa dzīves jēga”. Autors – Viljams Brūss Kamerons, darbu no angļu valodas tulkojis Kristaps Bricis.

 

     Šajā darbā autors raksta par viena suņa dažādiem likteņiem un tā skatījumu uz pasauli, kā arī par saitēm, kas vieno cilvēku un viņa labāko draugu. Grāmatas galvenā mācība ir tā, ka katrai dzīvai būtnei uz zemes ir savs iemesls te būt.


     Lata romānu sērijā iznākusi Dinas Zoldneres grāmata “Atspulgi akā”. Ilustrācijas veidojusi pati autore.

 

     Viss sākās pavisam viekārši. Divi otrā kursa studenti, cenšoties būt orģinālāki un interesantāki temata izvēlē prakses darbam dokumentālajā kino, nolemj veidot stāstu par sešpadsmit gadus senu notikumu – joprojām neatklātu kādas sievietes slepkavību. Filmēšanas process pārvērš un sašķeļ abu jauniešu dzīvi. Neskaidri vairs par sevīm, līdzīgi atspulgiem akā, jaunieši atklāj baisu notikumu gaitu.


     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

     Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. martā.

 

     Grāmatu jaunumi Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā tiek publicēti divas reizes mēnesī!