Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2018. gada 16. oktobrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 48 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

      N. Skaras grāmatā “Mazliet modes un svaiga gaisa” piedāvāti dažāda satura materiāli par ģērbšanās kultūru, stilu, krāsām un sevis novērtēšanu, lai radītu tikai sev atbilstošu ģērbšanās stilu. Izdevuma satura rādītāju skatieties šeit.

 

     Kā sākt bērnudārza gaitas pēc iespējas mierīgi, bez asarām un pārdzīvojumiem? Grāmatas “Manam bērnam patīk bērnudārzs!” autore A. Bikova ir kā gids jaunajā ceļā uz bērnudārzu, iedrošinot, izglītojot un atbildot uz visdažādākajiem vecāku jautājumiem par adaptāciju bērnudārzā.

 

    Grāmatā “Laba redze. Kā to saglabāt un ārstēt” izsmeļoši skaidrots, kādi ir redzes traucējumi, aplūkotas biežāk sastopamās acu slimības, sniegti padomi, kā nostiprināt un uzlabot redzi.

 

     Savukārt L. Fjodorovas grāmatā “Frizūru veidošanas pamattehnika” iekļauta plaša un vispusīga informācija frizieriem, kas ļaus viņiem patstāvīgi strādāt, izvēršot piedāvātās tēmas atbilstoši savām interesēm, radošajām spējām un fantāzijas lidojumam. Grāmatas satura radītāju skatieties šeit.

 

     Daiļliteratūras klāstā D. Vīgantes otrā stāstu grāmata “Tad redzēs” – dziļi izjustu, psiholoģiski precīzu un emocionāli jaudīgu darbu apkopojums. Autorei vēl arvien ir svarīgas ģimenes saišu un pieaugšanas tēmas, viņa rūpīgi atritina ikdienas notikumu saknes bērnības sapņos un sāpēs, kā arī smalki iezīmē sarežģītos cilvēka psihes mezglus.

 

     L. Grofas romāns “Gaisma un niknums” stāsta par Loto un Matildi. Divdesmit divu gadu vecumā viņi ir stalti, valdzinoši un žilbinoši, neprātīgi iemīlējušies un pārliecināti par sevi. Desmit gadus vēlāk draugi vēl aizvien apskauž viņu laulību, tomēr ir noprotams, ka aiz ģimenes mājas slēgtajām durvīm viss norisinās daudz sarežģītāk, nekā tas šķiet…

 

     Sagaidot Latvijas simtgadi, piedāvājam arī kādu lirisku grāmatu, kas apdzied mūsu valsti – K. Apškrūmas darbu “Latvija gaismas draudzē”. Izdevuma satura rādītāju skatieties šeit.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. novembrī.

 

Līdzīgi raksti