Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2021. gada 1. aprīlī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums papildināts ar 44 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

 

     Populārais Izraēlas vēstures profesors, domātājs Juvāls Noass Harari grāmatā „Homo Deus” pārsteidzošā, provokatīvā un aizraujošā veidā stāsta, kā tehnoloģijas maina mūsu sabiedrību un ar kādiem izaicinājumiem cilvēce saskarsies jau tuvākajā nākotnē.

 

     Grāmatas „Nekaunīgais pingvīns” autore Zane Eniņa ir apceļojusi vairāk nekā 75 valstis – lielākoties vienatnē, stopējot, nakšņojot pie vietējiem, strādājot brīvprātīgo darbu, proti, darot visu, lai pēc iespējas pilnasinīgāk iepazītu cilvēkus un viņu zemi. Ar ceļojumos pieredzēto Zane dalās blogā „mugursoma.lv”. Šī ir viņas pirmā grāmata, kurā apkopoti piedzīvojumi Dienvidamerikā, Lieldienu salā, kā arī Antarktīdā, kur ceļotāja nonāca, pateicoties līdzcilvēku atsaucībai pūļa finansēšanas kampaņā operācija „Pingvīns”.

 

     Britu vēsturnieces Sāras Bredfordas sarakstītā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II biogrāfija „Karaliene Elizabete II” ir no laikiem, kad no troņa atteicās viņas tēvocis un viņa vietā par karali kļuva Elizabetes tēvs Džordžs VI. Tas bija izšķirošs brīdis arī Elizabetes dzīvē, jo kopš tā mirkļa kļuva skaidrs, ka, būdama vecākā meita, troni mantos viņa. Grāmatā pārlūkoti dažādie laikmeti, ko piedzīvojusi Elizabete II. 

 

     Daiļliteratūras klāstā jaunās latviešu rakstnieces Agneses Zarānes stāstu krājums „Laba meitene”. Stāstu centrā ir meitenes un jau pieaugušas sievietes, kuras katra slēpj kādu dvēselisku traumu, cīnās ar vēlmi vienlaikus būt sev pašai un atbilst tiem standartiem, ko uzspiež apkārtējie.

 

     Māras Svīres romānā „Bailes no dziļuma” laiva bez airiem Daugavā, Pļaviņu ūdenskrātuvē pusotru diennakti nes galveno varoni Alīnu pretim nezināmajam. Neparastās un bīstamās situācijas laikā Alīnā pakāpeniski mainās izjūtu gamma – cerības uz drīzu izglābšanu nomaina arvien augoša bezpalīdzība, briesmu apjausma un nāves bailes, ko veicina garāmbraucošo peldlīdzekļu pasažieru vienaldzība. Alīnai ir bailes no dziļuma, tāpēc viņa nespēj mesties peldus, kā varbūt viņas vietā darītu kāds cits. Tomēr īstais sievietes eksistenci apdraudošais dziļums izrādās kāds cits, – un Alīnai jāsaņem drosme, lai šajā tik biedējošajā, pārdomām atvēlētajā laikā spētu ieskatīties viņas un vīra Niklāva attiecību dziļumā. Izrādās, ka baisāko noslēpumu glabā ne jau upes dzīles, bet gan attiecības.

 

    „Lasītāja” ir Džeinas Šteinbergas debijas romāns. Tā ir nedaudz biedējoša fantāzija par brīdi, kad tehnoloģijas ir attīstījušās tiktāl, ka sāk nomākt cilvēcīgumu, turklāt romāna tekstā meistarīgi ievīti mūsdienās arvien aktuālāki jautājumi.

 

     Angļu rakstnieces Džoanas Rīsas romānā „Laimes ķērāja” Anna Dārtone, turīga fabrikanta meita, bēgot no šaušalīga nozieguma, nonāk Londonā. Jaunā lēdija ir palikusi gluži viena visā plašajā pasaulē, bet viņa negrasās padoties. Anna vēlas pati noteikt savu dzīves ceļu. Romānā atspoguļotas aktuālas tēmas – draudzība, mīlestība un sevis meklējumi. Lai iekarotu vietu pasaulē, Annai jāpārvar daudzi pārbaudījumi.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti