Kas jāzina eiropietim par 21. gs. IKT

     2021. gada 16. aprīlī plkst. 12.00 Rēzeknes Centrālā bibliotēka ikvienu interesentu aicina pievienoties tiešsaistes semināram (MS Teams platformā) „Kas jāzina eiropietim par 21. gs. informācijas un komunikācijas tehnoloģijām”. 

 

     Seminārs tiek rīkots projekta „EDIC Austrumlatgalē” ietvaros.

 

     Digitālās tehnoloģijas mūsu dzīvē ir ieņēmušas stabilu un ļoti nozīmīgu vietu. Eiropas Savienībā ir izstrādāti digitālās stratēģijas mērķi, un nākamā desmitgade ir pasludināta par Eiropas „digitālo desmitgadi”. 

 

     Eiropas Savienībā ir izvirzīti 4 galvenie digitālās stratēģijas mērķi, kuri jārealizē līdz 2030. gadam: iedzīvotāju digitālo prasmju uzlabošana un augsta profesionāļu kvalifikācija digitālajā jomā; droša, veiktspējīga un ilgtspējīga digitālā infrastruktūra; uzņēmumu digitālā pārveide; publisko pakalpojumu digitalizācija.

 

     Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas informātikas, programmēšanas skolotājs Edgars Žogots semināra laikā runās par to, kā parūpēties par sava viedtālruņa un datora drošību, cik svarīgi būt piesardzīgiem un atbildīgiem, darbojoties e-vidē, stāstīs par riskiem, kas nāk kopā ar e-iespējām, kā arī atbildēs uz citiem ar informācijas un komunikācijas tehnoloģijām saistītiem jautājumiem.

 

     Interesentus lūdzam pieteikties, zvanot pa tālr. 64622061 vai rakstot uz Rēzeknes Centrālās bibliotēkas e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un norādot sava e-pasta adresi, uz kuru nosūtīsim saiti semināra pieslēgumam.