Foto no Feimaņu bibliotēkas arhīva

     2016. gada 21. aprīlī Bibliotēku nedēļas laikā Feimaņu bibliotēkā viesojās fotomākslinieks I. Pličs. Godājamais viesis stāstīja par sevi un atbildēja uz jautājumiem.

 

    Te nu atklājās runātāja dotības – viņš varētu piedalīties stāstnieku konkursā. Noturēt bērnu interesi, tā arī ir māksla. Šķiet, I. Pliča stāstītais, tiešām, ieinteresēja jaunos dalībniekus  nopietnāk nodarboties ar fotografēšanu. Redzēsim, vai nodomi īstenosies, jo vajadzīga aizrautība un darbs mērķu īstenošanai.

 

    Nobeigumā atraktīvais foto entuziasts tika sveikts. Vēstures cienītājs bija iepriecināts, ka tika pie grāmatas “Feimaņu draudzes pasakas”.

 

Personālizstāde

 

     Pirms I. Pliča konsultācijām par fotomākslu Feimaņu bibliotēkā, Feimaņu kultūras namā bija skatāma viņa personālizstāde.  Tā būs apskatāma līdz 1. jūlijam. Meistars ir labi zināms ne tikai Latgalē, bet arī Latvijā. Viņa foto gleznās redzams mūsu dzīves plašais saturs.

 

     Tikai maza daļa no mākslinieka bagātā materiāla skatāma Feimaņos izstādītajos darbos. Toties, tajos apmeklētāji daudzus iemūžinātos uzreiz pazina. Noķertajā mirklī apstādināts tas laiks, kad izraudzītais personāžs vai nu strādājis, vai atpūties, vai priecājies, vai skumis.

 

     Liekas, ka viņu emocijas arī mūs pārņem. Dabas skaistums jau nevienu neatstāj vienaldzīgu. Ir ko redzēt un jūsmot.

 

     Paldies foto autoram I. Plicim un pārējiem, kas nodrošināja, lai šī izstāde taptu.

 

     Neliels fotogrāfisks ieskats skatāms šeit

 

     Informāciju sagatavoja Erna Ulase,

     Feimaņu pagasta bibliotēkas vadītāja