Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes 2. bibliotēka jau trešo gadu veiksmīgi sadarbojas ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra (ARPC) “Zeimuļs” pedagogiem un audzēkņiem. Bibliotēkas telpās tiek rīkotas  radošo darbu izstādes, kuras priecē bibliotēkas apmeklētājus.

 

     Tā šogad visu novembri  2. bibliotēkā būs aplūkojamas divas interesantas izstādes: Izabellas Tālmanes personāizstāde  “Kaķi” un vizuālās mākslas pulciņa skolēnu darbi “Rudens pasakas un darbi”.

 

     Kā pastāstīja ARPC interešu izglītības nodaļas metodiķe Sarmīte Duncāne, “Zeimulī” I. Tālmanes personālizstāde “Kaķi” tika atklāta šī mācību gada sākumā. Ikviens, kurš aplūkoja Izabellas darbus, bija patīkami pārsteigts un saviļņots par šūtajām lellēm – kaķiem, jo katrs no tiem ir citādāks! Atšķirīgs ir gan izvēlētais materiāls, gan dažādie krāsu salikumi.

 

     Ja kāds paskatījās šiem peļu junkuriem acīs, tad pilnīgi droši varēja saprast, cik dažādi ir arī viņu raksturi un dzīves gājumi! Droši var teikt, ka Izabellai piemīt talants atklāt savos tekstilmākslas darbos šos tik ļoti dažādos un niansētos kaķu tēlus.

 

     Interesanti, ka katram no tiem ir arī vārds un par katru jaunā māksliniece varētu pastāstīt kādu aizraujošu stāstu…  It viegli var saprast, ka šie brīnišķīgie darbiņi top ar lielu mīlestību un sirds siltumu, jo kaķi ir Izabellas lielākā un dedzīgākā aizraušanās.

 

     Jāpiebilst, ka I. Tālmane ir “Zeimuļa” šūšanas darbnīcas (vad. Skaidrīte Romančuka) audzēkne un šūšanas prasmes šajā interešu izglītības programmā viņa apgūst jau vairākus gadus.

 

     Savukārt otrās izstādes autori ir “Zeimuļa” vizuālās mākslas pulciņa audzēkņi. Pulciņa skolotāju Jevgēniju Dudukalovu noteikti pazīst daudzi pilsētas un novada bērni un viņu vecāki, jo skolotāja interešu izglītības nozarē strādā jau daudzus, daudzus gadus. “Zeimulī” J. Dudukalova vada ne tikai vizuālās mākslas pulciņu, bet arī podnieku darbnīcu, kā arī keramikas un zīda un stikla apgleznošanas pulciņus, kas ir vienīgie šāda veida pulciņi Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā.

 

     Pedagoģes sirsnīgā mīlestība pret savu darbu, mākslu un bērniem pārliecinoši atklājas ikvienā viņas audzēkņu gleznojumā, keramikas izstrādājumā vai zīda apgleznojumā, kas vienmēr iepriecina un iedvesmo. Paldies skolotājai J. Dudukalovai un viņas talantīgajiem audzēkņiem! Lai arī turpmāk daudz radošu ieceru!

 

     Abas šīs izstādes būs skatāmas līdz 2018. gada novembra beigām Rēzeknes 2. bibliotēkas telpās Atbrīvošanas alejā 166, otrajā stāvā. Laipni gaidīti visi interesenti!