Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     12. augustā atzīmē Starptautisko Jaunatnes dienu. Saistībā ar šo dienu Rēzeknes 2. bibliotēkā ir tapusi grāmatu izstāde.

 

 

     Ir vēlēšanās izlasīt grāmatu, bet nevari izlemt kādu? Nāc uz bibliotēku! No 10. līdz 17. augustam Rēzeknes 2. bibliotēkā apskatāma visvairāk lasīto jauniešu grāmatu izstāde “Grāmata lasīt sauc”. Izstādē ir aplūkojamas 30 pieprasītākās grāmatas Rēzeknes 2. bibliotēkā. Ielūkosimies dažās no tām.

 

     Viena no populārākajām ir Regīnas Ezeras grāmata “Cilvēkam vajag suni”. Stāsts sākas ar vecu vecīti, kas atbraucis uz Rīgu pārdot četrus kucēnus, bet pēc tam katrā nodaļā ir pa stāstam, kurš atklāj, kā nu kurš saimnieks sadzīvojis ar savu jauniegūto kucēnu. Stāsti nav gari, bet dziļi un emocionāli.

 

     Vai var pavadīt dzīvi burbulī? Vai var riskēt ar visu mīlestības vārdā? Uz šiem jautājumiem atbildi var saņemt Nikolas Jūnas grāmatā “Viss, itin viss”. Grāmata par neprātīgiem un drosmīgiem soļiem, kādus speram pretim mīlestībai. Tas ir iedvesmojošs un sirdi aizkustinošs stāsts par divu jauniešu mīlestību.

 

     Andras Manfeldes romāna “Vilcēni” darbība risinās 20. gs. 90. gadu sākumā. Varoņi ir pusaudžu banda – vilcēni, kuri veido paši savus likumus un izpratni par dzīvi. Caur viena pusaudža Andžeja acīm lasītājs uzzina par neizdibināmo un noslēpumaino Vilcēnu, kā arī par pārējiem bara locekļiem.

 

     Par Neles Tarvidas, jaunās fotogrāfes no Rīgas, atklājumu var lasīt Lindas Nemieras grāmatā “Septiņi”. Meitene kopā ar labāko draugu Zigmundu un noslēpumainu sargeņģeli iesaistās bīstamās dievu spēlēs, kurās zaudētāju gaida iznīcība. Neparasti un aizraujoši piedzīvojumi aizved draugus gan kaimiņzemē Igaunijā, gan Eiropas galvaspilsētās Parīzē un Vīnē, gan teiksmainajā Austrumu pērlē Stambulā.

 

     Sabīnes Košeļevas prozas darbs “Rīga–Maskava. 21. gadsimta mīlasstāsts” ir liriski maigs un drosmīgi atklāts vēstījums par pieaugšanu, par savas vietas meklēšanu haotiskajā mūsdienu pasaulē, un pāri visam – mīlasstāsts par mūsdienu Romeo un Džuljetu – latviešu meiteni un krievu puisi. Tā ir īsta un nesavtīga mīlestība, kurā nav vietas aizspriedumiem, nacionāliem konfliktiem un aizvainojumiem.

 

     Šīs un citas jauniešu vidū populāras grāmatas meklē bibliotēkā. Bibliotēkā apskatāma arī šī mēneša jaunieguvumu izstāde. Gaidām ciemos!