Biblioteku nedela kopija

     Bibliotēku nedēļa notiks no 2024. gada 22. līdz 26. aprīlim. Bibliotēku nedēļas un Bibliotēku festivāla tēma – "Bibliotēkas un lasīšana". Bibliotēku nedēļas un arī Bibliotēku festivāla mērķis ir parādīt bibliotēku spēku – to, cik ļoti bibliotēkas ir nozīmīgas kopienai, sabiedrībai, valstij, kā tās iesaistās mūžizglītības procesos, cik pārliecinoši īsteno savas aktivitātes un iedvesmo attīstībai ne tikai vietējo kopienu, bet arī kolēģus citos novados un reģionos. 

      Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 2. bibliotēka, Bērnu bibliotēka un Pielāgotās literatūras bibliotēka aicina apmeklēt pasākumus, izstādes, ekskursijas. Šajā nedēļā aizmāršīgie lasītāji varēs nodot bibliotēkās paņemtos izdevumus, nemaksājot kavējuma naudu. 

Centrālajā bibliotēkā

  • “Kāda ir mūsdienu bibliotēka?”: iepazīšanās ekskursija skolēniem Bibliotēku nedēļā.

Iepazīšanās ekskursija un informācijpratības nodarbība Rēzeknes skolu jauniešiem. Iepazīšanās ar Centrālo bibliotēku, lasītavu, novadpētniecības mapēm, radošām izstādēm. Iepriekšēja pieteikšanās pa e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.  vai tālr. 64622061. Laipni gaidīti!

20.04. plkst. 14.00 tikšanās ar rakstnieci Sanitu Strautnieci.

25.04. plkst. 16.00 Talants! Dieva dāvana vai sods?” (tikšanās-nodarbība) (Ilga Gorsvāne, sertificēta NLP meistare, NLP pasniedzēja).

26.04. plkst. 15.00 “LASIs 2023”: bibliotēkas gada balva čaklākajiem un aktīvākajiem lasītājiem.

Šogad Bibliotēku nedēļas ietvaros tiks godināti čaklākie lasītāji. Gada balvas “LASIs 2023” pasākumā vairākās nominācijās sumināsim gan Rēzeknes Centrālās bibliotēkas, gan Rēzeknes 2. bibliotēkas, gan Rēzeknes Pielāgotās literatūras bibliotēkas-informācijas centra un Rēzeknes Bērnu bibliotēkas aktīvākos apmeklētājus. Pasākuma dalībniekiem būsim sarūpējuši arī kādu jauku muzikālu sveicienu.

02.04.–30.04. “Bibliotekāri ‒ kreatīvi, jautri un izdomas pilni!”: fotogrāfiju izstāde.

02.04.–30.04. “Senākais bibliotēkā”: RCB senāko pieejamo izdevumu izstāde ciklā “Latviešu grāmatai – 500”.

02.04.–30.04. “Bibliotekāru atmiņas”: RCB bibliotekāru atmiņu stāstu izdevumu izstāde ciklā “Latviešu grāmatai – 500”.

2. bibliotēkā

25.04.  plkst. 16.00 “Grāmatlietas”: radošā darbnīca.

17.04.–30.04 “Grāmata atbildēs!”: tematiska izstāde jauniešiem. Izstādē lasītāji varēs iepazīties ar dažāda veida enciklopēdijām, kas ir pieejamas bibliotēkas krājumā.

22.04.–30.04. “Uz bibliotēku ar mīlestību”: tematiska izstāde. Izstādē eksponētas bibliotēkai dāvinātās grāmatas, kuras ir iecienījuši filiāles lasītāji.

Bērnu bibliotēkā

  • “Iepazīsti bibliotēku”: iepazīšanās ekskursijas pirmsskolas vecuma bērniem un skolēniem.

Iepazīšanās ekskursija un tematiska nodarbība izglītības iestāžu audzēkņiem. Iepriekšēja pieteikšanās pa e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.  vai tālr. 64623069. Laipni gaidīti!

24.04. plkst. 10.00 “Lasītdrosmes nodarbība mazajiem” : /lasītveicināšanas pasākumu cikls PII/.

25.04. plkst. 14.00 galda spēles “Čipierkstneits” čempionāts.

23.04.– 02.05. “Viljamam Šekspīram 460”: tematiska izstāde no cikla “Rakstnieki – jubilāri”. 

Pielāgotās literatūras bibliotēkā

  • “Kas ir pielāgotās literatūras bibliotēka?”: iepazīšanās ekskursija un tematiska nodarbība izglītības iestāžu audzēkņiem Bibliotēku nedēļā.

Iepazīšanās ekskursija un tematiska nodarbība izglītības iestāžu audzēkņiem: iepazīšanās ar  Rēzeknes Pielāgotās literatūras bibliotēku-informācijas centru, pielāgotās literatūras veidiem, pielāgotiem pakalpojumiem, radošām izstādēm. Iepriekšēja pieteikšanās pa e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.  vai tālr. 64605281. Laipni gaidīti!

23.04. plkst. 11.30 “Grāmatzīmes”: radošā darbnīca.

17.04.–30.04. “Senākās grāmatas lasītāju grāmatplauktos”: tematiska izstāde ciklā “Latviešu grāmatai 500”. Izstāde piedāvā ieskatīties senākajās grāmatās, kuras atrodas lasītāju privātajās bibliotēkās. 

Informējam – pasākumi, izstādes, ekskursijas ir bez maksas! Laipni gaidīti!